Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-07-2011, 04:43 AM
GTBannah GTBannah is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: GuyBarTola
Posts: 1,698
Default multi-band compressor not included?

Hello, all!

If PT is the complete production solution, how come there is no multi-band compressor!?

Also, how come here is no Acrobat reader in the installation package?
__________________
Derrkins
GuyBarTola
********************
PT 2018; Nuendo 8.?; Studio One 3; former Sonar and Sequoia user .... GENELEC 1031A, AVANTONE MIX CUBES (Active); Sibelius 7.0; Dorico; Mac Mini 2.6 GHz Core i7, OS X 10.12.2 Sierra; 16GB RAM; 480 GB System SSD; 1 TB 7200 rpm Audio; 3 TB samples; Roland A-800 Pro controller; GOOD BYE PEE SEA!!
Reply With Quote
  #2  
Old 04-07-2011, 08:12 AM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 38,431
Default Re: How Come!?

Quote:
Originally Posted by GTBannah View Post
Hello, all!

If PT is the complete production solution, how come there is no multi-band compressor!?

Also, how come here is no Acrobat reader in the installation package?
As for multiband compression, plenty of hits are done without one. As for Acrobat readers, Foxit is free, works great and takes about 10% of the drive space as Adobe You must be bored today
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 04-07-2011, 08:24 AM
GTBannah GTBannah is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: GuyBarTola
Posts: 1,698
Default Re: How Come!?

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
As for multiband compression, plenty of hits are done without one. ...
Some of us need all the help we can get.
__________________
Derrkins
GuyBarTola
********************
PT 2018; Nuendo 8.?; Studio One 3; former Sonar and Sequoia user .... GENELEC 1031A, AVANTONE MIX CUBES (Active); Sibelius 7.0; Dorico; Mac Mini 2.6 GHz Core i7, OS X 10.12.2 Sierra; 16GB RAM; 480 GB System SSD; 1 TB 7200 rpm Audio; 3 TB samples; Roland A-800 Pro controller; GOOD BYE PEE SEA!!
Reply With Quote
  #4  
Old 04-07-2011, 01:01 PM
Shan's Avatar
Shan Shan is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 13,557
Default Re: How Come!?

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
...As for Acrobat readers, Foxit is free, works great and takes about 10% of the drive space as Adobe...
+1 for Foxit Reader. Portable version here. It's also tab based, which is a bonus if you have multiple PDF's open for those of us who RTM. I dumped that slow and over bloated Acrobat Reader years ago.

Shane
__________________
Pro Tools Power User Editing

Give your plug-ins a facelift...and skin 'em!
__________________

"Music should be performed by the musician, not by the engineer."

Michael Wagener 25th July 2005, 02:59 PM

__________________

Pro Tools|HD Native 9.0.1 | Pro Tools|HDX 10.2 | Studio One | REAPER 4.22 | HD OMNI | HoboMac Pro 2.26Ghz Quad-Core | W7 Ultimate 64-bit
Reply With Quote
  #5  
Old 04-07-2011, 02:31 PM
GTBannah GTBannah is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: GuyBarTola
Posts: 1,698
Default Re: How Come!?

__________________
Derrkins
GuyBarTola
********************
PT 2018; Nuendo 8.?; Studio One 3; former Sonar and Sequoia user .... GENELEC 1031A, AVANTONE MIX CUBES (Active); Sibelius 7.0; Dorico; Mac Mini 2.6 GHz Core i7, OS X 10.12.2 Sierra; 16GB RAM; 480 GB System SSD; 1 TB 7200 rpm Audio; 3 TB samples; Roland A-800 Pro controller; GOOD BYE PEE SEA!!
Reply With Quote
  #6  
Old 04-07-2011, 04:22 PM
cwsand's Avatar
cwsand cwsand is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2006
Location: Atlanta, Georgia
Posts: 3,769
Default Re: How Come!?

Quote:
Originally Posted by GTBannah View Post
Some of us need all the help we can get.
Multiband compressors can ruin a mix if you don't know what you're doing - I'd use it sparingly at first.
__________________
Help Us Help You

Chris
__________________________________________________
Focusrite Liquid Saffire 56
FocusritePro 40 (2)
TCE Studio Konnekt 48
Rascal Audio Tonebuss 24
Slate Digital VRS8

Gigabyte GA-Z170-HD3P
i7 6700K 4.1 GHz
32GB DDR4
macOS 10.15.7
UAD-2 Octo Core PCIe
Pro Tools HD 2022.10
Reply With Quote
  #7  
Old 04-07-2011, 04:52 PM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: How Come!?

I'll just say that an addition to the already excellent Dynamics3 range would be nice.

I will say that since a lot of DAWs aren't connected to the internet it would be nice if they included a PDF installer on the install disks. As far as I know you can distribute it for free

I had some issues with Foxit a few years ago and went back to Adobe. I'll admit tabs sound nice and I will have to look at it again.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #8  
Old 04-07-2011, 04:55 PM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 38,431
Default Re: How Come!?

Quote:
Originally Posted by sunburst79 View Post
I'll just say that an addition to the already excellent Dynamics3 range would be nice.

I will say that since a lot of DAWs aren't connected to the internet it would be nice if they included a PDF installer on the install disks. As far as I know you can distribute it for free

I had some issues with Foxit a few years ago and went back to Adobe. I'll admit tabs sound nice and I will have to look at it again.
Interesting. In any case, Foxit is small enough to download to a pen drive and move to any non-internet machine
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #9  
Old 04-07-2011, 05:11 PM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: How Come!?

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
Interesting. In any case, Foxit is small enough to download to a pen drive and move to any non-internet machine
True. Assuming one remembers to do that

Adobe will fit also.

Much like a motherboard driver disk its nice to have a reader installer of some type available during installation though. Doesn't have to be the latest or greatest.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #10  
Old 04-07-2011, 05:51 PM
Shan's Avatar
Shan Shan is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 13,557
Default Re: How Come!?

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
Interesting. In any case, Foxit is small enough to download to a pen drive and move to any non-internet machine
Or just run it from a thumb drive. No need to install.

Shane
__________________
Pro Tools Power User Editing

Give your plug-ins a facelift...and skin 'em!
__________________

"Music should be performed by the musician, not by the engineer."

Michael Wagener 25th July 2005, 02:59 PM

__________________

Pro Tools|HD Native 9.0.1 | Pro Tools|HDX 10.2 | Studio One | REAPER 4.22 | HD OMNI | HoboMac Pro 2.26Ghz Quad-Core | W7 Ultimate 64-bit
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Multi-Band Compressor for PT11 Jeffrey Talbot Pro Tools 11 10 08-29-2013 08:14 AM
Multi-Band Compressor JoshRose VENUE Live Sound Systems 4 04-17-2009 01:26 PM
Multi-band Compressor Recommendations Ryan H VENUE Live Sound Systems 9 04-29-2008 06:18 PM
Which Multi-band compressor ?? danocaster 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 07-14-2006 12:49 AM
Broadband compressor after multi-band compressor? phanatik 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 04-20-2005 10:02 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:34 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com