Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-30-2009, 02:38 PM
Kaigne Kaigne is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 16
Default Just bought an Eleven Rack

I eventually want to expand to recording at least 16 channels. What interfaces can I get to do this?
Reply With Quote
  #2  
Old 12-30-2009, 02:53 PM
flommer flommer is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Boise, ID
Posts: 4,117
Default Re: Just bought an Eleven Rack

Quote:
Originally Posted by Kaigne View Post
I eventually want to expand to recording at least 16 channels. What interfaces can I get to do this?
For Protools LE, you need an 003 or used 002.

For M-Powered there are other options....
__________________
MacPro3ghz, 6GB, 10.7.5, PT10.3.2, Digi002 factory/toolkit2/PTIEP, 11R
Reply With Quote
  #3  
Old 12-30-2009, 03:08 PM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 5,827
Default Re: Just bought an Eleven Rack

Looks to me like you only have two inputs on that Eleven rack. An 002/002 R or 003/003R with an adat interface like a Behringer ADA 8000 will give you 16 ins, but it doesn't look like it's gonna happen with a Eleven rack.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-30-2009, 05:26 PM
Kaigne Kaigne is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 16
Default Re: Just bought an Eleven Rack

well that kindda makes it useless to me. I think ill return it because thats about retarded bonehead as you can get digidesign.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-30-2009, 06:21 PM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 5,827
Default Re: Just bought an Eleven Rack

Be fair. It isn't Digidesign's fault. I found out everything I needed to know about it by looking at a picture of it on their website. Maybe it was a retarded bonehead that sold it to you without having a clue what it was......
Reply With Quote
  #6  
Old 12-30-2009, 06:22 PM
flommer flommer is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Boise, ID
Posts: 4,117
Default Re: Just bought an Eleven Rack

Quote:
Originally Posted by Kaigne View Post
well that kindda makes it useless to me. I think ill return it because thats about retarded bonehead as you can get digidesign.
So once again it is Digi's fault when an uninformed buyer makes the wrong purchase...
__________________
MacPro3ghz, 6GB, 10.7.5, PT10.3.2, Digi002 factory/toolkit2/PTIEP, 11R
Reply With Quote
  #7  
Old 12-30-2009, 06:24 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is online now
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,364
Default Re: Just bought an Eleven Rack

Quote:
Originally Posted by sw rec View Post
Be fair. It isn't Digidesign's fault. I found out everything I needed to know about it by looking at a picture of it on their website. Maybe it was a retarded bonehead that sold it to you without having a clue what it was......
Correct this was never advertised to take the place of a 002 or 003.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2021 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #8  
Old 12-30-2009, 06:30 PM
The Weed's Avatar
The Weed The Weed is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,622
Default Re: Just bought an Eleven Rack

+ Many...

Buying the right product for what you want to do is NOT highly overrated.

Happy New Year!
__________________
Take your projects to the next level with a
non-union national read at reasonable rates
Demos: brucehayward dot com
Source-Connect: brucehayward
Reply With Quote
  #9  
Old 12-30-2009, 06:31 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is online now
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,364
Default Re: Just bought an Eleven Rack

Happy New Year!
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2021 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #10  
Old 12-30-2009, 08:04 PM
Kaigne Kaigne is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 16
Default Re: Just bought an Eleven Rack

Quote:
Originally Posted by sw rec View Post
Be fair. It isn't Digidesign's fault. I found out everything I needed to know about it by looking at a picture of it on their website.
Good for you.

Quote:
Originally Posted by sw rec View Post
Maybe it was a retarded bonehead that sold it to you without having a clue what it was......
The question isnt what it is or can do. Your previous answer from another post "Pro Tools will only see ONE interface at a time, at least at the LE level. If that is indeed the question....." led me to believe that unless I have a one man band, its use seemed limited to me. I found the product info a bit ambiguous hence my posting. Is it too much to ask for the ability to expand inputs beyond the Eleven Rack?




Quote:
Originally Posted by flommer View Post
So once again it is Digi's fault when an uninformed buyer makes the wrong purchase...
I didnt make the wrong purchase. The attributes of the Eleven rack were exactly what I needed as i do not own a room full of gear. However, I was uncertain whether or not other interfaces would work in conjuction with it. No one gave me adequate answers to my previous question regarding the matter. Where were you? You didnt offer advice there so why dont you get the F^ off my post now.




Quote:
Originally Posted by TOM@METRO View Post
Correct this was never advertised to take the place of a 002 or 003.
I didnt expect it too. However, I would have found it convenient if one could connect another interface to it without having to buy multiple copies of PT.

Quote:
Originally Posted by The Weed View Post
+ Many...

Buying the right product for what you want to do is NOT highly overrated.

Happy New Year!
The products main functions are perfectly adequate for my use. If i have to buy a 003 + M-audio octane and an mbox mini on top of the Eleven to handle each particular purpose i have, then i gues ill have to if i want to do all the things Id like.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bought: Used Eleven Rack... No Pro Tools LE msantarc Eleven Rack 5 11-21-2012 04:00 PM
Eleven Rack window responds to changes on Eleven Rack, unable to record. pine Eleven Rack 6 08-02-2012 07:50 PM
Bought used Eleven Rack, Expansion Question... alpjr Eleven Rack 2 04-25-2011 04:35 PM
Just bought an eleven rack- first impressions Chris Beaver Eleven Rack 5 01-21-2011 03:29 PM
Bought an Eleven Rack and Pro Tools won't install, help!!! kgtele Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 06-11-2010 01:33 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:14 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com