Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Virtual Instruments

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-08-2021, 04:28 AM
kw88keys kw88keys is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: New York City
Posts: 88
Default Sonivox Eighty Eight

Hello all,

Sonivox 88 will play but, once put in record mode, is silent with no input signal showing on the meter. I'm on Windows 10 running PT 2021.3.
All other VIs are working fine if inserted in the same channel.
Is this a known issue? Best solution?

My Sandra Report info:
ID
Host Name : Music-Computer
Workgroup : WORKGROUP

Using Digi 002 Rack (I know..I know. But it just keeps on working.)

Computer
Model : GigaByte GA-770T-USB3
Chassis : GigaByte Desktop
Mainboard : GigaByte GA-770T-USB3
BIOS : Award (OEM) F3 05/14/2010
Total Memory : 16GB DIMM DDR3

Processors
Processor : AMD Phenom(tm) II X6 1090T Processor (6C 3.22GHz/3.62GHz, 2GHz IMC, 6x 512kB L2, 6MB L3)
Socket/Slot : AM2r2/AM3

Chipset
Memory Controller : AMD RX790 GFX Single Slot 2x 2GHz (4GHz)
Memory Controller : AMD F10 Athlon 64/Opteron/Sempron HT Hub 2x 2GHz (4GHz), 2x 8GB DIMM DDR3 1.34GHz 128-bit

Memory Module(s)
Memory Module : OCZ OCZ3G1333LV4G 4GB DIMM DDR3 PC3-10700U DDR3-1334 (9-9-9-20 4-33-10-5)
Memory Module : OCZ OCZ3G1333LV4G 4GB DIMM DDR3 PC3-10700U DDR3-1334 (9-9-9-20 4-33-10-5)
Memory Module : PNY 64C0MHHHJ-HS 4GB DIMM DDR3 PC3-10700U DDR3-1334 (9-9-9-25 4-34-10-5)
Memory Module : PNY 64C0MHHHJ-HS 4GB DIMM DDR3 PC3-10700U DDR3-1334 (9-9-9-25 4-34-10-5)

Video System
Monitor/Panel : HPN HP 27w
(1920x1080, 27.2")
Monitor/Panel : Hewlett Packard HP 27es
(1920x1080, 27.2")
Video Adapter : NVIDIA GeForce GTX 1050 (5CU 640SP SM6.4 1.44GHz/1.56GHz, 1MB L2, 2GB 7GHz 128-bit, PCIe 2.0 x16)
Video Adapter : NVIDIA GeForce GTX 1050 (5CU 640SP SM6.4 1.44GHz/1.56GHz, 1MB L2, 2GB 7GHz 128-bit, PCIe 2.0 x16)

Graphics Processor
CUDA : NVIDIA GeForce GTX 1050 (640SP 5C 1.44GHz/1.56GHz, 1MB L2, 2GB 7GHz 128-bit)
OpenCL : NVIDIA GeForce GTX 1050 (640SP 5C 1.44GHz/1.56GHz, 1MB L2, 2GB 7GHz 128-bit)
D3D 11 : NVIDIA GeForce GTX 1050 (640SP 5C 1.44GHz/1.56GHz, 1MB L2, 2GB 7GHz 128-bit)
OpenGL : GeForce GTX 1050/PCIe/SSE2 (2GB)
OpenGL : GeForce GTX 1050/PCIe/SSE2 (2GB)

Storage Devices
Seagate ST2000DM001-1CH164 (2TB, SATA300/600, 3.5", 7200rpm) : 2TB (C:)
SAMSUNG HD103SJ (1TB, SATA300, 3.5", 7200rpm, 32MB Cache) : 932GB (D:)
SAMSUNG SP2504C (250GB, SATA300, 3.5", 7200rpm, 8MB Cache) : 233GB (E:)
SAMSUNG HD502HJ (500.1GB, SATA300, 3.5", 7200rpm, 16MB Cache) : 466GB (F:)
Seagate ST5000DM000-1FK178 (5TB, USB3/SATA300/600, 3.5", 5980rpm, 16MB Cache) : 5TB (G:)
HP DVD Writer 1270d (SATA150, DVD+-RW, CD-RW) : N/A (H:)

Logical Storage Devices
Hard Disk (C:) : 2TB (NTFS, 4kB) @ Seagate ST2000DM001-1CH164 (2TB, SATA300/600, 3.5", 7200rpm)
Music (D:) : 932GB (NTFS, 4kB) @ SAMSUNG HD103SJ (1TB, SATA300, 3.5", 7200rpm, 32MB Cache)
Old Drive (E:) : 233GB (NTFS, 4kB) @ SAMSUNG SP2504C (250GB, SATA300, 3.5", 7200rpm, 8MB Cache)
System Reserved : 100MB (NTFS, 4kB) @ SAMSUNG HD502HJ (500.1GB, SATA300, 3.5", 7200rpm, 16MB Cache)
Seagate Expansion Drive (G:) : 5TB (NTFS, 4kB) @ Seagate ST5000DM000-1FK178 (5TB, USB3/SATA300/600, 3.5", 5980rpm, 16MB Cache)
Hard Disk : 552MB (NTFS, 4kB) @ Seagate ST2000DM001-1CH164 (2TB, SATA300/600, 3.5", 7200rpm)
Files (F:) : 466GB (NTFS, 4kB) @ SAMSUNG HD502HJ (500.1GB, SATA300, 3.5", 7200rpm, 16MB Cache)
Removable Drive (A:) : N/A
Optical Drive (H:) : N/A @ HP DVD Writer 1270d (SATA150, DVD+-RW, CD-RW)

Peripherals
LPC Hub Controller #1 : Gigabyte IXP SB600/700/800 SMBUS Controller
LPC Hub Controller #2 : AMD SB700/800 LPC host controller
LPC Legacy Controller #1 : ITE IT8720F
Audio Device : Gigabyte IXP SB600 High Definition Audio Controller
Audio Codec : Realtek Semi 888 High Definition Audio
Audio Device : EVGA GP107GL High Definition Audio Controller
Audio Codec : nVidia nForce MCP2S PCI to ISA Bridge
Serial Port(s) : 1
Parallel Port(s) : 1
Disk Controller : Gigabyte SB700/800 SATA Controller [AHCI mode]
Disk Controller : Gigabyte SB700/800 IDE
USB Controller #1 : Gigabyte SB700/800 USB OHCI0 Controller
USB Controller #2 : Gigabyte SB700/800 USB OHCI1 Controller
USB Controller #3 : Gigabyte SB700/800 USB EHCI Controller
USB Controller #4 : Gigabyte SB700/800 USB OHCI0 Controller
USB Controller #5 : Gigabyte SB700/800 USB OHCI1 Controller
USB Controller #6 : Gigabyte SB700/800 USB EHCI Controller
USB Controller #7 : Gigabyte SB700/800 USB OHCI2 Controller
USB Controller #8 : Gigabyte Renesas Electronics USB 3.0 Host Controller
FireWire/1394 Controller #1 : Gigabyte TSB43AB23 1394a-2000 OHCI PHY/link-layer Controller
SMBus/i2c Controller #1 : ATI SB700 SMBus
SMBus/i2c Controller #2 : AMD K8 FC1 M4A SB-RMI

Printers and Faxes
Printer : Microsoft Software Printer Driver (300x300, Colour)
Printer : Microsoft XPS Document Writer v4 (600x600, Colour)
Printer : Microsoft Print To PDF (600x600, Colour)
Printer : HP Color LaserJet Pro M252 PCL 6 (600x600, Colour)
Printer : Foxit Reader PDF Printer Driver (600x600, Colour)
Fax : Microsoft Shared Fax Driver (200x200)

Peripherals
Media Player : Seagate Expansion Desk (4.55TB)

Network Services
Network Adapter : Realtek PCIe GbE Family Controller (Ethernet)
Wireless Adapter : TP-LINK Wireless N Adapter (802.11n (HT), AES-CCMP, 130Mbps)

Operating System
Windows System : Microsoft Windows 10 Professional 10.0.18363
Platform Compliance : x64

Performance Enhancing Tips
Warning 2513 : TPM not detected. Some security features are unavailable.
Tip 2 : Double-click tip or press Enter while a tip is selected for more information about the tip.

Last edited by kw88keys; 04-08-2021 at 07:07 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-08-2021, 07:56 AM
unkJE's Avatar
unkJE unkJE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Adelaide, Australia
Posts: 2,180
Default Re: Sonivox Eighty Eight

Quote:
Originally Posted by kw88keys View Post
... Sonivox 88 will play but, once put in record mode, is silent with no input signal showing on the meter. I'm on Windows 10 running PT 2021.3.
Works OK here on Windows 10 (but I’m using PT 12.5.1 HD)
Are you using the SONiVOX EightyEight2.5 (Update)?
https://sonivoxmi.com/products/detai...mble-2#updates
__________________
Pro Tools 2021.3.1 and 12.5.1 HD - Studio One 5 Pro - Win10 64 Pro – Lenovo W520 ThinkPads & 433830U Docks – Mbox 3 Pro - Axiom Pro 49 - AIR Mini 32
Reply With Quote
  #3  
Old 04-08-2021, 08:24 AM
unkJE's Avatar
unkJE unkJE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Adelaide, Australia
Posts: 2,180
Default Re: Sonivox Eighty Eight

Quote:
Originally Posted by kw88keys View Post
... Operating System
Windows System : Microsoft Windows 10 Professional 10.0.18363
Mine's Microsoft Windows 10 Professional Version 1909 (OS Build 18363.1316)

If you are using the EightyEight2.5 Update, my only other suggestion is a total longshot that worked for SONiVOX Orchestral Companion Strings –
try either disengaging or engaging loop record
__________________
Pro Tools 2021.3.1 and 12.5.1 HD - Studio One 5 Pro - Win10 64 Pro – Lenovo W520 ThinkPads & 433830U Docks – Mbox 3 Pro - Axiom Pro 49 - AIR Mini 32
Reply With Quote
  #4  
Old 04-08-2021, 09:35 AM
kw88keys kw88keys is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: New York City
Posts: 88
Default Re: Sonivox Eighty Eight

Quote:
Originally Posted by unkJE View Post
Mine's Microsoft Windows 10 Professional Version 1909 (OS Build 18363.1316)

If you are using the EightyEight2.5 Update, my only other suggestion is a total longshot that worked for SONiVOX Orchestral Companion Strings –
try either disengaging or engaging loop record

Thanks very much for the response. Yes running 2.5 (which I think is the latest). I have indeed tried the loop/no loop workaround to no avail. Also tried uninstalling and reinstalling. The odd thing is it worked a couple of months ago but now it doesn't. I'll keep tinkering around. Much appreciated!!
Reply With Quote
  #5  
Old 04-08-2021, 12:34 PM
kw88keys kw88keys is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: New York City
Posts: 88
Default Re: Sonivox Eighty Eight

Now that I think about it, I think it was working properly on 2020.12. Only after I updated have I noticed this.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-09-2021, 09:28 PM
unkJE's Avatar
unkJE unkJE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Adelaide, Australia
Posts: 2,180
Default Re: Sonivox Eighty Eight

My PT 12.5.1 HD computer lists my Samples drive as “K”.

Decided to test SONiVOX EightyEight2.5 with PT 2021.3 installed on a 2nd computer (which lists my Samples drive as “E”), so I had to click the Settings Wheel to change the location of the Sample Content Directory – then hit the Rebuild button for the Browser Database.

This gave the “Missing Sample Files” pop-up – so I clicked OK to locate them.

Noticed I had to double-click the “Samples” Folder to show:
E:\Sound Libraries\SONiVOX\EightyEight2.5\Samples
as a single click only shows:
E:\SoundLibraries\SONiVOX\EightyEight2.5

Had to double-click a few times, before it would reset the location.
It now records OK in PT 2021.3


Perhaps try resetting your Samples location and hit the Rebuild button, to see if this will then successfully load a SVX file and record OK
__________________
Pro Tools 2021.3.1 and 12.5.1 HD - Studio One 5 Pro - Win10 64 Pro – Lenovo W520 ThinkPads & 433830U Docks – Mbox 3 Pro - Axiom Pro 49 - AIR Mini 32
Reply With Quote
  #7  
Old 04-10-2021, 06:38 PM
kw88keys kw88keys is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: New York City
Posts: 88
Default Re: Sonivox Eighty Eight

Quote:
Originally Posted by unkJE View Post
My PT 12.5.1 HD computer lists my Samples drive as “K”.

Decided to test SONiVOX EightyEight2.5 with PT 2021.3 installed on a 2nd computer (which lists my Samples drive as “E”), so I had to click the Settings Wheel to change the location of the Sample Content Directory – then hit the Rebuild button for the Browser Database.

This gave the “Missing Sample Files” pop-up – so I clicked OK to locate them.

Noticed I had to double-click the “Samples” Folder to show:
E:\Sound Libraries\SONiVOX\EightyEight2.5\Samples
as a single click only shows:
E:\SoundLibraries\SONiVOX\EightyEight2.5

Had to double-click a few times, before it would reset the location.
It now records OK in PT 2021.3


Perhaps try resetting your Samples location and hit the Rebuild button, to see if this will then successfully load a SVX file and record OK
Reply With Quote
  #8  
Old 04-10-2021, 06:42 PM
kw88keys kw88keys is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: New York City
Posts: 88
Default Re: Sonivox Eighty Eight

Thanks VERY much for your time and effort and insight.
At this point I have decided to just call it a day with Sonivox. I went to Plugin Boutique where I purchased to download the program again and they have a statement about catastrophic problems with current Windows updates and Sonivix. I wound up ininstalling all Sonivox VIs, deleting them from my plug ins folder, re-installing PT 2021.3 and now every thing is back to normal (sans Sonivox). Much more trouble than I wanted to experience. Thanks again.
Reply With Quote
  #9  
Old 04-10-2021, 08:07 PM
unkJE's Avatar
unkJE unkJE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Adelaide, Australia
Posts: 2,180
Default Re: Sonivox Eighty Eight

No worries - I'm happy I got to try both SONiVOX EightyEight2.5 and PT 2021.3 for the first time!

Initially I thought you may have inadvertently added an Audio track, instead of an Instrument track - but I've ruled this out, as this would have generated this Message:
“1 audio track could not be record-enabled because it doesn’t have both an input and an output assigned”

I stumbled on this when setting up an Instrument track:
(Alt + double-click on Mix page) gave me an Audio track, instead of an Instrument track!
However, I can't reproduce this, so I'm assuming my Alt key must have been temporarily stuck.

Anyway - good luck with your music!
__________________
Pro Tools 2021.3.1 and 12.5.1 HD - Studio One 5 Pro - Win10 64 Pro – Lenovo W520 ThinkPads & 433830U Docks – Mbox 3 Pro - Axiom Pro 49 - AIR Mini 32

Last edited by unkJE; 04-10-2021 at 10:49 PM. Reason: my Alt key must have been temporarily stuck
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SONiVOX Wobble help!? Friday0089 Virtual Instruments 8 07-21-2018 03:55 AM
How to activate Sonivox? Attila Getting Started 11 11-13-2017 08:55 PM
Eighty-Eight Ensemble with PT First Charlie2k4 Virtual Instruments 6 10-13-2015 05:26 AM
Seeking help on Eighty Eight Ensemble AAX poem AAX Plug-ins 0 08-31-2013 08:00 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:39 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com