Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-17-2007, 02:03 PM
soundwalker soundwalker is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 3
Default PT is lagging

I'm working on a short video piece (1minute37seconds). I've imported the video (QT file, .mov, 7.4 MB) into PT and it opens just fine. However, PT doesn't seem to like it being there. All my operations lag - the most annoying is moving audio regions around - in other words, I make the move and it takes a second to respond and make the change. It's also unexpectedly quitting now and again.

I'm running a Mac PowerBookG4... with 9GB available disk space and 768 RAM) in OSX 10.4.10.

Help!
Reply With Quote
  #2  
Old 11-17-2007, 02:26 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 37,274
Default Re: PT is lagging

Not certain but I think you need more RAM for this and could benefit from more available disk space as well.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 11-17-2007, 06:50 PM
The Dougfather The Dougfather is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 3,199
Default Re: PT is lagging

Sounds like the file is heavily compressed, maybe something like h.264? Codecs that require a lot of CPU to decompress make life difficult for Pro Tools. If you have Quicktime Pro, export the file to DV and you should notice a big difference in performance albeit the file will be much much bigger.

Cheers
__________________
iMac i5 2.8GHz, Macbook Pro 2.4GHz, Pro Tools 10/11, MOTU 828mk2, Presonus Digimax FS, Presonus Firestudio Project, TC Konnekt 24D
---
iCON Photography
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Why is my PT 9 lagging and always freezing?! RD99 Pro Tools 9 20 10-28-2012 01:37 AM
Pro Tools is lagging behind?! lifer Pro Tools TDM Systems (Win) 4 10-29-2009 07:20 PM
Automation Lagging PT 8.0.1 Grant@2020sound 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 09-23-2009 11:40 AM
Lagging plugins rogmidd 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 06-15-2006 10:53 AM
Pro Tools Is lagging, please help! ZachD009 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 06-08-2006 11:10 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:39 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com