Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-29-2003, 10:51 AM
leonardrock leonardrock is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 80
Default MBox and PodXT compatibility problems?

Hi all,

Just got my system and I'm stumbling through manuals. Had my first bump in the road last night when recording through my Pod to MBox. Attatched the left and right outputs via TRS to source 1 and 2, selected line level on the Box, created a new stereo track, messed around with my levels and such on the Pod while monitoring through the headphone output on the Box with the knob all the way over to the input side. Record enabled the stereo tracks and they appeared to be hot but not clipping, hit the spacebar and played a simple track. When I went for playback I turned the knob on the Box to the playback side and was greeted with a barrage of distorted, clipping, diginoise junk. What sounded great going to the Laptop sounded like absolute poo-poo on the way back.

The question I have is, what is going on here? Did I miss a step? I thought it had something to do with the Pod so I thumbed through its manual and my connections were fine. To prove another theory, I plugged my guitar straight into the Box, selected inst input, adjusted the level and the same thing happened. Fine on the way into the headphones with the knob on the input side, poo-poo when I rolled the knob towards the playback side. Needless the say it's not the Pod that's the problem.

Is my MBox fried? Ah!

I'd rather not try to approach Digidesign, I'm afraid I'll be on the phone for 6 hours and have to pay some technical support fee.
Thus, I'd like to consult my comrades on the D-Board first.

Any help is greatly appreciated.

leonardrock@yahoo.com

__________________
MacBookPro 2.4 ghz, 10.8.3, 4 gb, M-Audio FW-410, ProFire 2626, PTLE 10.3.2, Glyph GT 050Q
Reply With Quote
  #2  
Old 10-29-2003, 10:57 AM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,490
Default Re: MBox and PodXT compatibility problems?

First thing.. can you play back the Demo session which is distributed with Pro Tools? Does it play back okay?

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
  #3  
Old 10-29-2003, 12:19 PM
PDEES PDEES is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Houston
Posts: 281
Default Re: MBox and PodXT compatibility problems?

If you just got the system, register and you get FREE help for 90 days or so. I called last night and even though I am over my support days, they did help. I was on hold about 15m, called around 4pm CST.
__________________
Kevin
002 XP2700 A7N8X
1g ram; 20/80 WD
Reply With Quote
  #4  
Old 10-29-2003, 12:33 PM
Cliffy_Boy's Avatar
Cliffy_Boy Cliffy_Boy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Montr้al, Qu้bec
Posts: 5,091
Default Re: MBox and PodXT compatibility problems?

What pickups do you have? I heard of problems with EMGs. Too much gain. Humbuckers work fine with me on a rack. PodXT and VOX Tonelab sound identical from input to output.
__________________
Cliff Stendel
-iMac 5K 32g
-PT12. HDX
-HD I/O 8x8x8. -HD Omni -Avid S3


-API 2500 -API 5500 -UA 2-1176 -UA 2-610
-Neve 1073, Chandler LTD-1 -Eventide H8000FW -Lexicon PCM96
-Bricasti M7. -Joe Meek channel.


-Waves Mercury, Flux all, Softube All, Plugin Alliance all, McDSP all, Sonnox All, MH production, Wave Arts,a bunch more
-Moog Voyager XL, Nord Piano, Hartmann Neuron, ARP Axxe, Gibson Les Paul, Mesa Boogie Roadster, Kemper, Taylor T5 and T5-12
Reply With Quote
  #5  
Old 10-29-2003, 12:50 PM
skaught skaught is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 16
Default Re: MBox and PodXT compatibility problems?

EMGs are hot no doubt, but you wouldn't see that kindof behaviour. In fact, my 81s sound great going into a PodXT Pro into a 002r. The problem will lie elsewhere...
Reply With Quote
  #6  
Old 10-29-2003, 02:25 PM
reynep reynep is offline
Member
 
Join Date: May 2003
Location: Australia
Posts: 173
Default Re: MBox and PodXT compatibility problems?

fiddle with the buffer setting, sometimes my mbox has a similair problem. All I do to fix it is switch do a different Buffer size then switch back. You don't have to reboot.

Im not sure if its anything to do with disk streaming load because it has happened to me on a new session before.

if the above doesn't help then maybe you have a more serious problem.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ASUS, PT8, PODXT, XP Pro Problems AudibleE 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 04-04-2009 03:49 PM
mbox micro/podxt question MrPrime69 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 01-03-2009 06:29 AM
re-amping with a podxt and mbox jrm 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 05-03-2006 02:04 PM
Using PodXT with original MBox kkoran 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 12-19-2005 10:42 AM
mbox and podxt R0b M 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 06-08-2003 06:20 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:25 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com