Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-06-2005, 02:20 PM
CHEEZGRITS CHEEZGRITS is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Georgia
Posts: 52
Default WIDEN THE STEREO IMAGE

I feel I've carved good eq holes, sufficient punch with drums, and overall warmth sonic individuality among the tracks. But I feel like I can make the stereo image wider. Any hints or tricks on how to achieve this. (I only have plug-ins, no outboard equip)
__________________
all aboard. next stop...the road less traveled!
Reply With Quote
  #2  
Old 01-06-2005, 03:42 PM
double double is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Malibu, CA US
Posts: 25
Default Re: WIDEN THE STEREO IMAGE

depending on what stage you're looking to add width, the Waves S1 works pretty well. you dont have to over do it, a little goes along away. if you're widening at the mastering stage, you might find some good results by just applying it on a stem without the lead vocals. i use the S1 in moderation all the time.
__________________
www.prestonpope.com
G5 Dual 2.7 OSX 10.4.5
PT HD 7.3.1cs3
Reply With Quote
  #3  
Old 01-10-2005, 08:50 PM
barznbeats1 barznbeats1 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Jax, FL
Posts: 108
Default Re: WIDEN THE STEREO IMAGE

Cheezgrits... maybe you can answer this question...

Okay, I'm running PT LE 6.4 on a Digi 002r with a Mackie Control Universal. The 002r has 1 midi in 2 midi outs. The Mackie has 1 midi in 1 midi out. Here's the problem... I have a Triton Extreme which I would like to fit into it all but it has 1 midi in 1 midi out 1 midi thru. How can I get it all working? What I'm trying to do is sync em all up because the triton only has 4 line outs and for me to record 16 tracks I would have to do it 4 times, 4 tracks at a time and that would be hard if I didnt have em sync'd. Should I buy a usb midi interface? I mean.. If its not digidesign will it be recognized by pro tools?? I'm stuck dawg. Any help would be greatly apreciated.

Thank You.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-10-2005, 09:07 PM
bb_aus bb_aus is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Australia
Posts: 1,689
Default Re: WIDEN THE STEREO IMAGE

Quote:
Cheezgrits... maybe you can answer this question...

Okay, I'm running PT LE 6.4 on a Digi 002r with a Mackie Control Universal. The 002r has 1 midi in 2 midi outs. The Mackie has 1 midi in 1 midi out. Here's the problem... I have a Triton Extreme which I would like to fit into it all but it has 1 midi in 1 midi out 1 midi thru. How can I get it all working? What I'm trying to do is sync em all up because the triton only has 4 line outs and for me to record 16 tracks I would have to do it 4 times, 4 tracks at a time and that would be hard if I didnt have em sync'd. Should I buy a usb midi interface? I mean.. If its not digidesign will it be recognized by pro tools?? I'm stuck dawg. Any help would be greatly apreciated.

Thank You.
has nothing to do with the origional question but get an edirol UM series USB MIDI interface ive never had any problems and they have been tested by digi to work with PT. for the most part the midiman interfaces are fine aswell however there have been a few issues especially when used with controll surfaces so i stick with the edirol to be safe
also you would most likley be best served with a 2 or more port as your equipment will always grow
Reply With Quote
  #5  
Old 01-10-2005, 10:19 PM
CHEEZGRITS CHEEZGRITS is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Georgia
Posts: 52
Default Re: WIDEN THE STEREO IMAGE

***this reply is to barznbeats1 ***

well i'm using mbox and i've incorporated a usb hub. I have midi up'd my mpc 2000xl, boss sp-505 and my keyboard to the usb hub and it's flawlessly sync. I do hip-hop and r&b and I have no probs
__________________
all aboard. next stop...the road less traveled!
Reply With Quote
  #6  
Old 01-10-2005, 11:06 PM
barznbeats1 barznbeats1 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Jax, FL
Posts: 108
Default Re: WIDEN THE STEREO IMAGE

Thank you both for the help! I will be ordering an edirol with the 8 in 8 out. I do hip hop and r&b too Cheezgrits which is why I though you might be running a similar setup. Anyhow, I know it had nothing to do with the original thread but again, thank you both. I posted the question in other places and got alot of views but no replies.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-11-2005, 12:50 AM
freed freed is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 72
Default Re: WIDEN THE STEREO IMAGE

Quote:
I feel I've carved good eq holes, sufficient punch with drums, and overall warmth sonic individuality among the tracks. But I feel like I can make the stereo image wider. Any hints or tricks on how to achieve this. (I only have plug-ins, no outboard equip)
good question dude - something i've been thinking about on certain tracks, and thanks double for the response, i dont know if i can bring myself to buy Waves especially after an article i read on the copy protect devices they use being very, very unstable.....i dont feel theres much of an option though
Reply With Quote
  #8  
Old 01-11-2005, 03:20 AM
will the moor will the moor is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Portland, OR
Posts: 724
Default Re: WIDEN THE STEREO IMAGE

Quote:
I feel I've carved good eq holes, sufficient punch with drums, and overall warmth sonic individuality among the tracks. But I feel like I can make the stereo image wider. Any hints or tricks on how to achieve this. (I only have plug-ins, no outboard equip)
some of these have worked for me, your milage may(will) vary...

to spread out something like an acoustic guitar, copy the track twice. Filter out everything except, say 8-10k on one and 10-12k on the other. pan them both hard left and right. and/or, try flipping the phase on one of them.

stereo reverb

stereo delay

phasing tricks of any variety.

there's loads of vst spatial doo-dads. if you dont have the rtas>vst adapter, get it! best 100 bucks you can spend on pt.

good luck.
will
__________________
http://soundofthatday.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unable to Get Stereo Image arturoinletto Pro Tools 11 6 01-08-2014 11:14 PM
Stereo Image! MetalDrmr 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 03-15-2008 08:51 PM
Stereo Image? Oroz 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 11 09-29-2005 03:33 PM
How to widen stereo image Ping Pong Tips & Tricks 6 09-05-2004 10:14 AM
Wide stereo image. Ben Jenssen Tips & Tricks 20 08-12-2002 03:56 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:19 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com