Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-12-2007, 06:19 PM
Darryl D Darryl D is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 11
Default PT7.4 Works fine, no sounds from windows though

Hey everyone, wondering if any one else using Vista has come across this problem. PT7.4 works great with vista with my Mbox Mini, my issue is that Vista for some reason won't recognize it as a sound card, therefore I got no sound from any windows programs, or any of my other audio software.
I recently switched from Sonar, and i still have some projects to finish. it's not a big deal, I have one XP system and my laptop has Vista, but if I can get it to go that would be great.. Any suggestions are appreciated. Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 11-12-2007, 06:34 PM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: PT7.4 Works fine, no sounds from windows though

You're not going to like this, but please, please don't shoot the messenger.

If you look on the Compatibility page for 7.4 XP, you will notice under the "Software" section, this mention:
Quote:
Digidesign Audio Drivers Windows XP
Digidesign ASIO Driver 7.x
Digidesign WaveDriver 7.x
However, you will notice that entry is not present on the Compatibility page for 7.4 Vista.

Again, don't shoot the messenger, but it looks like if you are using Vista and want to use 3rd party software with your Digidesign hardware, you are (for now) out of luck.



Let the ranting begin!
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
  #3  
Old 11-12-2007, 06:48 PM
Darryl D Darryl D is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 11
Default Re: PT7.4 Works fine, no sounds from windows though

Thanks for the response. I kind of assumed this when i saw nothing on the vista side, but i was hoping otherwise. I have my 896HD I can hookup to use Sonar with until this gets rolling. it's kind of a good i held off buying the 003 for the time being... Once this gets worked out it'll be all good, I just don't want to setup dual boot on my laptop... Thanks again
Reply With Quote
  #4  
Old 11-12-2007, 08:16 PM
bigbubbaj bigbubbaj is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Colorado, USA
Posts: 1,457
Default Re: PT7.4 Works fine, no sounds from windows though

I did not have a wavedriver either under vista with my 002R.

Based on what spk says, that seems to say that there is no wavedriver shipped for vista.

I use the onboard sound for all the non pt stuff anyhow, so oh well.

Add it to the 7.4 WTF list.
__________________
5198 Studios
Reply With Quote
  #5  
Old 11-13-2007, 01:48 PM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 5,981
Default Re: PT7.4 Works fine, no sounds from windows though

Does Rail's MME helper work in Vista???
Reply With Quote
  #6  
Old 11-13-2007, 02:07 PM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: PT7.4 Works fine, no sounds from windows though

Rail's MME Helper is for the Wavedriver. Since there is no WaveDriver in Vista... then... no.
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
  #7  
Old 12-01-2007, 10:28 AM
kazik kazik is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 22
Default Re: PT7.4 Works fine, no sounds from windows though

digidesign havent added full drivers yet to support vista. only to support pro tools itself. pretty frustrating, it has been a year since vista came out!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 8 LE, Windows 7 Ultimate (WORKS FINE) Can i enable Previous Versions (VSS)? Toonyan 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 09-13-2011 02:11 AM
44.1 works fine but 48 doesn't petmar 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 03-20-2010 05:54 PM
Digi 002 works fine, but no sound device in Windows? stpete111 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 04-18-2008 08:43 PM
HELP PT works fine one day and not the next! oddeodude2012 General Discussion 1 03-17-2005 12:02 PM
My 001 works fine, should I go 002? jeronimo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 17 08-17-2004 02:02 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:27 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com