Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-01-2003, 12:41 AM
Simon Struthers Simon Struthers is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 5
Default A7N8X Errors...Help

Hi

I have just finally ventured into the world of protools with the 002 Rack. The previous forums have been great in sorting out various issues, how ever I seem to have one bug left and can't seem to fing anyone with similiar issues.

Basically when I use keyboard short cuts or Control Click with the mouse playback/recording stops and I get 6085 and 9093 "operating system held off interupts for too long" errors, this does not hapen all of the time though. Has anyone else had this problem and know of any way to fix it. My system is as follows:

AMD Athlon 2600 XP processor
512 MM PC2700 RAM
ASUS A7N8X-LA motherboard (this is avialable with certain Compaq Computers)
NVIDIA Ge Force 4 AGP 64MB Onboard Graphics
Swann PCI firewire card (with VIA chipset)
Audio Hard Drive Seagate Barrcuda 80GB 7200 rpm with 8Mb cache
40Gb System drive 5400rpm

Everything else is diabled and there appear to be no interupt conflicts. This system also has ACPI installed. The computer ships with XP installed on a recovery partition so reinstalling XP as an upgrade to remove ACPI is not an option. My Dave C tests are getting up to 32 + 9.

If anyone has any advice it would be greatly appreciated

Thanks in advance

Simon
Reply With Quote
  #2  
Old 11-01-2003, 01:19 AM
Aln Aln is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Plainview,N.Y.USA
Posts: 167
Default Re: A7N8X Errors

Quote:
Hi


Basically when I use keyboard short cuts or Control Click with the mouse playback/recording stops and I get 6085 and 9093 "operating system held off interupts for too long" errors, this does not hapen all of the time though. This system also has ACPI installed.
Sounds like either USB is sharing an IRQ or you have a USB mouse.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-01-2003, 01:28 AM
Simon Struthers Simon Struthers is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 5
Default Re: A7N8X Errors

Hi

Thanks for the quick response.

I am currently using a USB mouse however I only just changed to the USB mouse from the PS2 mouse which still gave me the same errors. These errors still occured when I was using the PS2 mouse and had disabled all of the onboard USB ports. The one thing that did imporove the system slightly was changing the speed at which the keyboard repeats letters at when a key is held down, it just takes a little longer now for the errors to occur.

Thanks again



Reply With Quote
  #4  
Old 11-01-2003, 08:52 AM
Simon Struthers Simon Struthers is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 5
Default Re: A7N8X Errors

Hi
Hi

I thought that I would add that I have just tried the above suggestion regarding the USB mouse again, and I still definately get the 6085 and 9093 errors. Has anyone else had this problem??? Or does anyone have any suggestions on how to fix it??

Any advice would be greatly appreciated.

Thanks

Reply With Quote
  #5  
Old 11-02-2003, 02:27 AM
Simon Struthers Simon Struthers is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 5
Default Re: A7N8X Errors

Hello

I just thought that I would post my progress just in case anyone has this problem. It is finally fixed, I tried a USB keyboard and mouse and the system is rock solid. I know that USB mice and keyboards are normally not recommended however changing from the PS2 keyboard has cleared up all of my 6085 and 9093 errors.

Thanks again

Simon
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A7N8X Deluxe v2.0 & -6042 PCI bus too busy errors dbrunell 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 09-09-2003 10:57 PM
Serial ATA on A7N8X - Anyone Tried it? trostals 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 09-04-2003 01:15 PM
A7N8X help! dandee 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 05-30-2003 11:23 PM
A7N8X with AMD Barton - Anyone using it? Carl Fuehrer 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 04-28-2003 05:33 AM
A7N8X w/ Digi 001 Tracy Lowery 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 04-04-2003 05:51 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:36 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com