Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools | Sync X & SYNC HD

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-18-2021, 11:22 PM
LukeHoward LukeHoward is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Melbourne
Posts: 1,071
Default Session setup logic issues with Sync X

Sync X, configured with WC In/Out to a MTRX and Loop In/Out to a HD I/O.

If I want to use the MTRX's internal clock (when not working with video), I would expect to be able to select MTRX as Clock Master in session setup, and have the Sync X send loop sync to the HD I/O.

There is a logic issue however as, as soon as the MTRX is selected as the Clock Master, Pro Tools assumes the Sync X Clock Ref is Loop Sync, and it cannot be set to Word Clock without changing the Clock Master back to Sync X. Audio sometimes works in this configuration but not always - I managed to get it into a state where pressing play always resulted in AAE errors, although it seems fine now (ignoring the erroneously reported Clock Master in session setup).

Also, a cosmetic bug: Hardware Setup displays the Clock Master sometimes as SYNC HD instead of Sync X.

Last edited by LukeHoward; 04-18-2021 at 11:50 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-19-2021, 12:00 AM
LukeHoward LukeHoward is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Melbourne
Posts: 1,071
Default Re: Session setup logic issues with Sync X

Quote:
Originally Posted by LukeHoward View Post
Also, a cosmetic bug: Hardware Setup displays the Clock Master sometimes as SYNC HD instead of Sync X.
This appears to happen after changing the sample rate from Hardware Setup (with no session open). After the SR change, the Sync X is removed from the list of clock sources, the previous SR is displayed on the Sync X front panel, and the MTRX fails to lock: it receives the SR change via DigiLink but the WC is at the old rate. (The HD I/O, on Loop Sync, locks to the correct sample rate immediately.)

After closing Hardware Setup, the correct SR is displayed on the Sync X front panel, and the MTRX is locked.

When reopening Hardware Setup, the Clock and Loop Master are displayed as SYNC HD (rather than Sync X).

Last edited by LukeHoward; 04-19-2021 at 12:11 AM.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-23-2021, 03:54 PM
Kyle Splittgerber's Avatar
Kyle Splittgerber Kyle Splittgerber is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2013
Location: CA
Posts: 504
Default Re: Session setup logic issues with Sync X

Thanks, Luke. We'll look into this.
__________________
Kyle Splittgerber
Senior Principal Product Designer
Avid
Berkeley, CA
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sync HD , Omni, Logic Pro X and Avid Audio Server issues... PT user macOS 0 03-07-2018 01:33 PM
96khz MTC Midi Sync Issues (to Logic Pro X) Duff Man Pro Tools 11 0 05-30-2015 02:05 AM
Not seeing SYNC IO in "session setup" mistermed Pro Tools 9 1 11-03-2011 04:46 AM
PT 5.1.1 - Sync Mode selection in Session Setup dialog David Lang 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 11-02-2001 12:58 AM
Protools 24 mix+ and Logic audio Sync Issues bleigh Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 12-12-2000 05:04 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:27 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com