Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-21-2014, 06:39 AM
pollardhimself pollardhimself is offline
Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: chesapeake
Posts: 6
Default Protools newb cant get audio to play or record

Hardware Info
Windows 8
Core i5-3330
Exact Model Inspiron 660-6987BK
Protools 11
Scarlette 2i2


A friend just bought all this and he's a computer illiterate %^&* so I was trying to help him out but I no little about protools.

Here's what we are experiencing

I started by creating a blank project and then created a new mono audio track. Then I picked the interface as the input and input 1. And not 100% sure what output to pick so I left it on the default. We where getting levels on the track when he played but when I armed the track and hit record then play up at the top the blue stop but lit for a second and nothing appeared to record on the track.

2nd issue is before I got there he found away to record something previously before he went crazy and uninstalled protools and then reinstalled. I opened that track and hit play and it doesnt play or appear to move down the track on the screen like it was even trying.


I have Turned off Dynamic processing after doing some reading but that didnt seem to make a difference. I played with the I/O setting "cant remember exactly what I did" but I did get audio out of the computer but it was delayed. I can get good audio out of the interface output.


What's causing all the issues?

On the second installed he did he said he hadn't loaded disk 2 but that was just the effects is that correct?

Does he need a secondary hard drive for recording? Like they say here http://duc.avid.com/showthread.php?t=349630
Reply With Quote
  #2  
Old 03-21-2014, 06:23 PM
DetroitT's Avatar
DetroitT DetroitT is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Detroit, Mi, USA
Posts: 2,443
Default Re: Protools newb cant get audio to play or record

Scarlette 2i2 Driver installed?
Reply With Quote
  #3  
Old 03-22-2014, 11:13 AM
pollardhimself pollardhimself is offline
Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: chesapeake
Posts: 6
Default Re: Protools newb cant get audio to play or record

Oh yeah defiantly installed the driver first thing I checked when I got to his house. When I get back over ill take a desktop video to show the exact issue.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-25-2014, 06:22 AM
pollardhimself pollardhimself is offline
Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: chesapeake
Posts: 6
Default Re: Protools newb cant get audio to play or record

It's was something weird that screws up the i/o. We reformatted and started from scratch and got it all working.

We can reproduce the problem by trying to import a protools 10 session for a older laptop that used ASIO4All. All the hardware, i/o setting etc become grayed out and then it throws a error saying the scarlette usb has failed.

We are using the superior drummer plugin on the track but nothing seems to get imported.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't play or record in Protools 10.2 bryanu Windows 3 10-16-2012 03:16 PM
protools 9.0.5 record and play issue ! papitopinillo macOS 5 10-02-2011 12:25 AM
How to play X seconds before record Protools 8 Matt Darcy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 01-28-2009 02:31 PM
cant record audio after pressing record and play caireniuss Digidesign Hardware & Software 0 12-30-2002 07:41 AM
Protools always freezes upon play/record Ale Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 06-10-2001 03:00 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:27 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com