Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools | First Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-16-2021, 01:02 AM
SabineT SabineT is offline
Member
 
Join Date: Nov 2021
Location: Hungary
Posts: 6
Default Pro Tools | First - No Longer Available

I bought last week from M-Audio the OXYGEN Pro 61, which includes Pro Tools | First, but when I try to download it, I get only:
Quote:
Pro Tools | First is temporarily unavailable for technical reasons. While we fix the problems, please take Pro Tools for a spin by getting your free trial.
Is there any information, when it will be available again?
Reply With Quote
  #2  
Old 11-16-2021, 11:50 AM
KCBass KCBass is offline
Member
 
Join Date: Nov 2021
Location: Toronto, Canada
Posts: 6
Default Pro Tools | First - Not available after registration

I received my new Air 192/4 last week and after registering the product and downloading the drivers, etc, I tried to download the free Pro Tools First software package but received the following message:

"Pro Tools | First maintenance
Pro Tools | First is temporarily unavailable for technical reasons. While we fix the problems, please take Pro Tools for a spin by getting your free trial."

I went on to download the free trial software, but it keeps shutting down saying that I do not have sufficient subscription/autorization even though I can see that it is available in my Avid account.

I noticed that there are others with similar issues.

Anyone able to advise/assist?
Reply With Quote
  #3  
Old 11-16-2021, 11:56 AM
KCBass KCBass is offline
Member
 
Join Date: Nov 2021
Location: Toronto, Canada
Posts: 6
Default Re: Pro Tools | First not available?

Quote:
Originally Posted by SabineT View Post
I bought last week from M-Audio the OXYGEN Pro 61, which includes Pro Tools | First, but when I try to download it, I get only:

Is there any information, when it will be available again?
Hi Sabine T,

I also have the same issue downloading Pro Tools First, but with my purchase of an Air 192|4 audio interface. I have posted a separate thread on the same issue if you want to follow. I also posted a request for help with the Tech Support Team.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-23-2021, 02:46 AM
TheFox21 TheFox21 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2021
Location: Vienna
Posts: 4
Default Pro Tools | First Download not working

Hello


I want to download Pro Tools | First but the download link is not working. On https://www.avid.com/pro-tools I click on Download for Pro Tools | First which leads me to https://my.avid.com/get/pro-tools-first but this site only shows "Pro Tools | First maintenance". It's already one week ago since I first tried to download Pro Tools | First. Where can I download Pro Tools | First?


Best regards,
Christian
Reply With Quote
  #5  
Old 11-23-2021, 03:08 AM
junkgear's Avatar
junkgear junkgear is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: USA
Posts: 1,664
Default Re: Pro Tools | First Download not working

You should be able to download it from your Avid account.
Log into your account and go to the Pro Tools First section under My Products.
You will see a link to download it there.
__________________
Will

System Details
Reply With Quote
  #6  
Old 11-24-2021, 01:11 AM
SabineT SabineT is offline
Member
 
Join Date: Nov 2021
Location: Hungary
Posts: 6
Default Re: Pro Tools | First Download not working

Quote:
Originally Posted by junkgear View Post
You should be able to download it from your Avid account.
Log into your account and go to the Pro Tools First section under My Products.
You will see a link to download it there.
But you can not activate Pro Tools First as you get the same message "Pro Tools | First is temporarily unavailable for technical reasons."


Best regards,
Sabine
Reply With Quote
  #7  
Old 11-27-2021, 07:23 AM
appreciatemore appreciatemore is offline
Member
 
Join Date: Nov 2021
Location: Cary, NC
Posts: 2
Default Re: Pro Tools | First Download not working

I too am having this problem, and it is going on for weeks. I do have a trial version that I moved to, but that does not let me load any of the included virtual instruments. Any way I can get the virtual instruments downloaded without the dreaded "Pro Tools | First maintenance" message?

Thanks,
Doug
Reply With Quote
  #8  
Old 11-27-2021, 07:56 AM
junkgear's Avatar
junkgear junkgear is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: USA
Posts: 1,664
Default Re: Pro Tools | First Download not working

I’ve heard that Avid is working on fixing the download, but I’m not sure what the hold up is. I’ll past any updates in this thread.
__________________
Will

System Details
Reply With Quote
  #9  
Old 12-03-2021, 09:17 AM
lilpdf lilpdf is offline
Member
 
Join Date: Dec 2021
Location: sf
Posts: 3
Default Please assist: Want to Download Pro Tools First 21.7 for PC

https://my.avid.com/get/pro-tools-first is hard coded to say:
"Pro Tools | First is temporarily unavailable for technical reasons. While we fix the problems, please take Pro Tools for a spin by getting your free trial."

https://my.avid.com/esd/Product/Information/115 / https://my.avid.com/esd/Product/Download/2537

shows the latest release page, but there is not download.

I also need support on getting a free license.

When I contacted the Support chat they told me to post here .....
Reply With Quote
  #10  
Old 12-03-2021, 09:19 AM
lilpdf lilpdf is offline
Member
 
Join Date: Dec 2021
Location: sf
Posts: 3
Default Re: Please assist: Want to Download Pro Tools First 21.7 for PC

http://connect.avid.com/ProToolsFirst-Register.html is the link for a license but is also dead....
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No longer Able to Transfer Pro Tools 10 roberts macOS 6 06-17-2013 11:03 AM
Pro Tools SE no longer usable. redd1971 Pro Tools SE and Essential (Win) 6 01-30-2012 07:01 AM
Pro Tools Le no longer opens protoolsteve 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 01-05-2009 04:51 PM
Pro Tools Le no longer opens protoolsteve 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 12-28-2008 09:18 AM
Pro Tools LE 6.1.2 (and 6.1.1) no longer work bob Ancona 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 10-31-2003 03:22 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:06 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com