Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-20-2011, 05:44 PM
James Drake James Drake is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: UK
Posts: 592
Default Pro Tools HDX with current (old?) PCIe or PCI-X cards

So,

I understand that the new software will run with the current cards.

But what about all the software features that may or may not depend on the new HDX cards?

Clip gain.
Realtime fades.
32 bit float files.
Multichannel files.
RAM Disk thing.
etc?
Reply With Quote
  #2  
Old 10-20-2011, 05:46 PM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,626
Default Re: Pro Tools HDX with current (old?) PCIe or PCI-X cards

None of that relies on the HDX card.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-20-2011, 05:49 PM
James Drake James Drake is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: UK
Posts: 592
Default Re: Pro Tools HDX with current (old?) PCIe or PCI-X cards

the existing systems streamed 24bit audio to/from disk.

how would it deal with this 32bit file thing?
Reply With Quote
  #4  
Old 10-20-2011, 05:52 PM
Siegfried Meier Siegfried Meier is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Los Angeles
Posts: 1,511
Default Re: Pro Tools HDX with current (old?) PCIe or PCI-X cards

I imagine this is all just software based, not hardware.

It's funny, clip-based gain, realtime fades, 32 bit files, multi formats in all the sessions - these are things that Samplitude has been doing for over 10 years now...

Welcome to 1999 Pro Tools!!
Reply With Quote
  #5  
Old 10-20-2011, 05:54 PM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,626
Default Re: Pro Tools HDX with current (old?) PCIe or PCI-X cards

Quote:
Originally Posted by Siegfried Meier View Post
It's funny, clip-based gain, realtime fades, 32 bit files, multi formats in all the sessions - these are things that Samplitude has been doing for over 10 years now...

Welcome to 1999 Pro Tools!!
So how come Samplitude doesn't own the DAW market?

Every time I see someone post stuff like this, that's my first thought.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-20-2011, 05:54 PM
lennieh lennieh is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: Epsom Downs,Surrey,UK
Posts: 392
Default Re: Pro Tools HDX with current (old?) PCIe or PCI-X cards

the 16000+ sample ADC need HDX cards - that's the only thing I've seen so far.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-20-2011, 05:55 PM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,626
Default Re: Pro Tools HDX with current (old?) PCIe or PCI-X cards

Quote:
Originally Posted by lennieh View Post
the 16000+ sample ADC need HDX cards
Not true. "regular" PT does it too. It's only NOT available on TDM systems simply because the chips can't do it.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #8  
Old 10-20-2011, 05:57 PM
propower propower is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: Redmond, WA
Posts: 2,202
Default Re: Pro Tools HDX with current (old?) PCIe or PCI-X cards

Does anyone know how PT10 new plugs will work on old PCie HD cards.....

For instance.... Avid Channel.... it is an AAX plug in..... so how will it run on the old HD system? As AAX with the host proc (what is the latency of that).... RTAS? TDM any chance??

Interesting times.... I actually thought $350 for PT9 was outrageous...... not sure what to say about a Kilo-buck....

Any links to upgrade info for us Old HD people will be much appreciated......
__________________
2017 27" iMac 3.8GHz i5, 1TB SSD
Logic ProX, Studio One V4, PT current version, Apogee Ensemble TB
Musician: http://www.ivanlee.net/
Design Engineer: http://www.propowerinc.com/resume.html
Reply With Quote
  #9  
Old 10-20-2011, 06:00 PM
audiobob's Avatar
audiobob audiobob is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Houston
Posts: 988
Default Re: Pro Tools HDX with current (old?) PCIe or PCI-X cards

According to Avid, PT 10 will be the last to support the blue interfaces and current PCI-e cards.
Reply With Quote
  #10  
Old 10-20-2011, 06:09 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,874
Default Re: Pro Tools HDX with current (old?) PCIe or PCI-X cards

Quote:
Originally Posted by propower View Post
Does anyone know how PT10 new plugs will work on old PCie HD cards.....

For instance.... Avid Channel.... it is an AAX plug in..... so how will it run on the old HD system?
It won't run on a card, but it will run natively (on the host processor).
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
7 Pro Tools HD PCIe cards - studio liquidation! ec123 Buy & Sell 0 05-25-2013 08:54 AM
Wtb pro tools hd2 pcie only the two cards. hart07 Buy & Sell 3 10-26-2012 09:01 AM
PCIe cards not being recognized in my MAC PRO ProTools not launching with cards in phatbeatstudio Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 10-15-2011 11:35 PM
Mac Pro (Nehalem) doesn't boot consistently with Pro Tools HD PCIe cards installed. [ drums77 Pro Tools TDM Systems (Mac) 17 02-15-2011 04:49 PM
Using more tan one lynx pcie cards with pro tools 9 ? brett_ooo macOS 0 02-14-2011 10:38 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:04 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com