Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-15-2002, 07:58 AM
ChaplainPC ChaplainPC is offline
Member
 
Join Date: Feb 1999
Location: Tampa/St.Pete, Fl
Posts: 857
Default Anyone Used Imation Floppy For PACE Authorizations?

Just going from my 9600 - G4 and wonder it the Imation Floppy with get it done. Not talking about the Imation Superdrive but the currently available Floppy Drive.

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 02-15-2002, 08:08 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,806
Default Re: Anyone Used Imation Floppy For PACE Authorizations?

Hi
As for Imation you would need to use the Superdisk only.
So your options are
VST Floppy Drive (model FDUSB-M)
Imation SuperDisk
NewerTechnology uDrive
Note:
Information on VST brand products from SmartDisk has been moved to www.smartdisk.com
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 02-17-2002, 02:54 PM
AE AE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Boston, MA
Posts: 467
Default Re: Anyone Used Imation Floppy For PACE Authorizations?

Huh?

I have an Imation USB floppy drive; it ran all the authorizations just fine.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-20-2002, 04:36 AM
Paul Turpin Paul Turpin is offline
Member
 
Join Date: Jun 2000
Location: Bellingham, WA, USA
Posts: 355
Default Re: Anyone Used Imation Floppy For PACE Authorizations?

I have and recommend the Imation USB Superdisk/Floppy.
__________________
Paul Turpin
Champion St Sound Studios
paul@championstsoundstudios.com
Reply With Quote
  #5  
Old 02-20-2002, 08:38 AM
michael c michael c is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: LA CA 90027
Posts: 1,081
Default Re: Anyone Used Imation Floppy For PACE Authorizations?

"AE": So you have just the Imation Floppy and and not the Imation/Superdrive and it works? We are just getting ready to get a new G4 and have an Imation Floppy (NOT Superdrive) and were hoping this would work. No problems?
__________________
Mac Pro 3.5GHz 6-core (6.1 2015)
Sierra 10.12.6
64 GB RAM
1 TB PCIe flash storage
Pro Tools Ultimate HD 2019.12
HD Native Thunderbolt
Reply With Quote
  #6  
Old 02-20-2002, 08:52 AM
Krusty Krusty is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 118
Default Re: Anyone Used Imation Floppy For PACE Authorizations?

It depends on the internal machanism iMation was using at the time. I have seen the regular imation floppy work on occasion (not often), but its not reliable.

Also, I've seen some of these "nonsupported" drives (like Teac, etc) be able to install authorizations, but NOT be able to remove them.
Reply With Quote
  #7  
Old 02-20-2002, 09:21 AM
MikeC MikeC is offline
Member
 
Join Date: Jan 1999
Location: London, England
Posts: 432
Default Re: Anyone Used Imation Floppy For PACE Authorizations?

Doh! I've just bought a TEAC floppy before realising that there might be any compatibility problems. I can't find the info saying that the Teac drive won't work. Does this mean my Teac USB floppy can't be used to authorise/de-authorise my plug-ins? What will happen if I try and use it?

Regards,

Mike
Reply With Quote
  #8  
Old 02-20-2002, 10:05 AM
AE AE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Boston, MA
Posts: 467
Default Re: Anyone Used Imation Floppy For PACE Authorizations?

Well, so far I've used the Imation floppy drive for just one round of authorizations (when I upgraded to an 867 MHz G4 last September). That's certainly not sufficient experience to generalize from. I'll post again if I run into any problems.
Reply With Quote
  #9  
Old 02-20-2002, 04:03 PM
rtcstudio rtcstudio is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Posts: 1,040
Default Re: Anyone Used Imation Floppy For PACE Authorizations?

I did the exact same thing: Moved from a 9600 Mac to a G4/733. I used the Imation USB floppy drive (not the super) and it worked fine. Also used it to install stuff on my Powerbook G4/500. Worked fine there as well. My assistant used it on his G4/500 tower and it worked fine there too. I moved stuff like McDsp, Virus, Koblo, Digi, TC etc. BUT...

ONE IMPORTANT THING: You must go to the PACE site and download the USB FLOPPY ENABLER file. This makes your drive work first time every time. My floppy was cranky before we downloaded and installed this file. It creates an extension by the same name. Once I was done with installs, I disabled this extension just for grins. I think the PACE site is www.paceap.com. If not do a google search on PACE Anti-Piracy.
__________________
Pro Tools 10/11 HD, Mac OS 10.8.2, Mac Pro 2 x 2.4 GHz 6-Core Intel Xeon (June 2012) 64 Gig RAM, Avid HDX Card, OMNI HD I/O, 192 HD 16x16, Artist MC Control, Firewire audio drives, Sony Bravia 42" HDMI monitor, Acer 24" monitor
Reply With Quote
  #10  
Old 02-20-2002, 04:51 PM
Krusty Krusty is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 118
Default Re: Anyone Used Imation Floppy For PACE Authorizations?

The Teac drive Might work for you. I'm just telling you what I've seen. Usually with some tweaking I could get it to authorize, but there were times I could not get it to de-authorize.

If you just bought the Teac, then you can probably swap it for the VST fdusb-m model... $50

And Digi can't list every device that WON'T work. Do you know how long that list would be?

Again, my point is, that these "unsupported" drives might and do work sometimes.. its just kind of a crap shoot.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Floppy Authorizations to ilok CHRIS AIKEN Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 03-02-2005 07:52 PM
old floppy authorizations with ilok, what to do? digigirly Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 09-08-2003 10:02 AM
floppy authorizations on G4? didger Pro Tools TDM Systems (Mac) 9 07-20-2003 12:37 AM
Imation USB floppy drives; Good? Bad? Indifferent! Heaven Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 06-11-2003 05:44 AM
HELP with Imation super Disk and 800k Authorisation floppy the exploding boy Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 01-07-2001 12:10 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:46 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com