Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Live Sound > VENUE Live Sound Systems

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-22-2010, 09:36 AM
noclevername noclevername is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Sacramento, CA
Posts: 93
Default Channel 1 keeps turning down

So I ran a show last night and I kept looking over (3 different times to be specific) and the Kick channel (channel 1) was turned all the way down. I was switching pages quite a bit with this one, so I thought I might have accidentally caught my finger on the fader when switching... but 3 times seemed a little much and I thought I would just throw it out there.
I just installed 2.8.5 a couple of days ago (just a note I have never seen this happen in the 2 years we have had this console), I have the Mix Rack with Profile Surface.
Thanks!
__________________
Brian Webber
First Covenant Church
http://www.firstcov.org
Sacramento, CA
Reply With Quote
  #2  
Old 05-22-2010, 10:53 AM
drshane drshane is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Ormond Beach, FL
Posts: 20
Default Re: Channel 1 keeps turning down

I've had the same thing happen to me, but I always assumed I hit fader 1 with my hand even though I didn't think it did. I've tried to make it happen when my hand was clearly away from the fader, but never have been able to.
__________________
Shane Stanton
Technical Director
Tomoka Christian Church
Reply With Quote
  #3  
Old 05-22-2010, 02:09 PM
manticore manticore is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 6
Default Re: Channel 1 keeps turning down

It´s happend to me too on 2 different Profiles...(ch 1)
Reply With Quote
  #4  
Old 05-24-2010, 02:23 AM
Mystere1 Mystere1 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 59
Default Re: Channel 1 keeps turning down

This may not be it but I've seen this happen on our profile with a few different channels, 1 and 24. We determined that the channels had been slightly blocked on powerup and not reset. Sometimes it worked but others the fader went completely offline during the show and the only way to change it was with the mouse onscreen.

Since we figured this out we have been extra careful at powerup and have not had a problem since.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange CoreAudio issue - right channel information getting into left channel -JK- Pro Tools 9 5 01-10-2011 09:42 AM
Multi-channel plugin default 'channel view'? Floydio Tips & Tricks 1 11-26-2010 11:47 AM
Selecting a Channel on Icon does not select channel in ProTools teacherman ICON & C|24 2 06-07-2010 12:59 PM
my 002 keeps turning off, can someone help? onecrackedmind 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 01-27-2004 03:33 PM
Turning LPs into CDs michael c General Discussion 4 06-18-2001 10:23 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:08 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com