Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-11-2011, 08:45 AM
amolin amolin is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Denmark
Posts: 193
Default Flip Faders on MC Control

When doing automation on my good old C8 I had a "Flip Faders" button, so I could use the faders for automation...
As far as I can see the MC Mix have the same option.

Thing is, I only have a MC Control, not a mix, and I have been looking around for a flip faders option, but I have not found it.
Is it possible to use the faders when automating plug-in parameters?
Or can I really only use the rotary encoders for that?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-11-2011, 11:13 PM
Mark Ziebarth Mark Ziebarth is offline
Member
 
Join Date: Nov 1998
Location: Hamburg, Germany
Posts: 843
Default Re: Flip Faders on MC Control

It's sad but the MC Control doesn't have "flip faders".
That's the reason why I kept my Command|8 and use it with the MC Control.
I use the C8 mainly for plug-in editing (via focus mode) with flipped faders.

Best

Mark
__________________
Mac Pro 2010 3.66 GHz six Cores, HD Native, 192 I/O, Avid Dock, Artist Mix and Pro Tools Ultimate
Mac mini 2018 i5 64 GB RAM, RME Fireface, Pro Tools 2021, Euphonix MC Control
MacBook Air 2020 (M1) 16 GB RAM, 1 TB SSD, Zoom U-44 and Pro Tools Ultimate
Reply With Quote
  #3  
Old 02-12-2011, 06:48 AM
amolin amolin is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Denmark
Posts: 193
Default Re: Flip Faders on MC Control

That sucks, but thanks a lot for your answar...

The mc control I have is one I have borrowed, to try out, from my local dealer, and to be honest, right now I'm not so sure I want it

Fortunately I still have my old trusted C8.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-12-2011, 11:34 AM
GW GW is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Location: Sweden
Posts: 1,709
Default Re: Flip Faders on MC Control

The one with the Flip Faders is the MC Mix. I think you got the wrong unit, try out the MC Mix.The Digi 002 works great together with the MC Mix, but I'm not sure if C8 works at all together with the Artist Line...
__________________
PT 12.4.0, iMac 27" Retina 4GHz i7, 32GB RAM, PoCo x8,
Digi002 Fact., Logic X|FCPX|Motion
Plugins: Waves Diam. V9|Artist Sign Ser.|SSL|GTR3.5, TC MD3|Harm4|VSS3|DVR2|Nonlin|Unwrap, Sonnox Infl|Dyn, Autotune
VI: Reason 8, Ivory It., Trilian|Omnisphere, VG2/RealGuitar, Kontakt6|GPO, Goliath|Gypsy|Fab Four, Candy, Structure, EZdrum, BIAB Audiophile
Hardware: TLM49|TLM103, SPL Track One, TC M-One, Artist Contr.v2|Transp|3xMix
Reply With Quote
  #5  
Old 02-14-2011, 06:35 AM
amolin amolin is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Denmark
Posts: 193
Default Re: Flip Faders on MC Control

If you read my post again, I wrote that the mc mix had this option, and was asking if the mc control also had
Reply With Quote
  #6  
Old 02-18-2011, 06:29 AM
Cheesehead Cheesehead is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: London
Posts: 926
Default Re: Flip Faders on MC Control

Hi Amolin

Maybe you know but flip faders does work on the hui protocol with MC control. I don't know if it controls plugins but it certainly works for aux's.

Its one of the things they annoyingly disabled when they went to eucon.

Maybe, hopefully they'll put it back in a future software release, but nothing much seems to be happening on that front at the moment.

CH
Reply With Quote
  #7  
Old 02-20-2012, 07:43 AM
amolin amolin is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Denmark
Posts: 193
Default Re: Flip Faders on MC Control

Any news on this issue?
Reply With Quote
  #8  
Old 02-21-2014, 12:35 AM
luisalonso80 luisalonso80 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Las Vegas, nv
Posts: 14
Default Re: Flip Faders on MC Control

Please put flip faders on artist control > avid
Reply With Quote
  #9  
Old 02-21-2014, 07:46 PM
KeyplayerG's Avatar
KeyplayerG KeyplayerG is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: U.S.A.
Posts: 511
Default Re: Flip Faders on MC Control

Quote:
Originally Posted by amolin View Post
That sucks, but thanks a lot for your answar...

The mc control I have is one I have borrowed, to try out, from my local dealer, and to be honest, right now I'm not so sure I want it

Fortunately I still have my old trusted C8.
+1
I don't have PT or any of there hardware. But based on my similar experience to yours, I'm looking a LOT harder at the Smart AV Tango!
Reply With Quote
  #10  
Old 02-21-2014, 09:17 PM
Barry Johns Barry Johns is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Orlando, FL
Posts: 3,565
Default Re: Flip Faders on MC Control

Quote:
Originally Posted by Mark Ziebarth View Post
It's sad but the MC Control doesn't have "flip faders".
That's the reason why I kept my Command|8 and use it with the MC Control.
I use the C8 mainly for plug-in editing (via focus mode) with flipped faders.

Best

Mark
That should be so embarrassing to Avid, but they could care less!
__________________
HD Native Pcie, PTHD 11, PT12 Vanilla, Omni, Lynx Aurora 16, 192 I/O (16 in/8 out), 24 Fader D-Command, lots of preamps and compressors.

MacPro 5.1 (12) Core (2009 MacPro 8 Core Upgraded to a 12 Core MacPro), 56 Gig Ram, SSD System & 3 - 2TB Drives, OSX 10.9.5, Windows 10 Via Bootcamp
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help needed: Flip faders on 01V96V2 as a control surface behan macOS 2 01-07-2014 04:31 AM
Flip (Aux) on MC Mix - no flip on linked MC Control??? WHY? nstu Artist Series 12 12-31-2011 11:26 AM
Please, flip pan to faders? betojapa ProControl, Control|24, Command|8 0 08-17-2011 12:36 PM
Flip Faders in PT? Ken P Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 02-10-2006 06:18 PM
LE 7 and Mackie Control Universal-FLIP faders? Ken P 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 02-07-2006 07:56 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:04 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com