Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-09-2011, 03:43 PM
aboriginal aboriginal is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 52
Default HD Native and Lynx Aurora HD ASIO problems

Hi All,

I recently just upgraded from a 003 to an HD Native/PTHD 9/Lynx Aurora 16HD (via LT- HD card for the Lslot) setup and it sounds great!

My issue is with Win 7 not being able to see the HDN and the Aurora as an audio device. I would like to use Sequoia and Soundforge as I once used when I used the 003, but its just not available. I've uninstalled/re-installed but no luck.

Is this supposed to be recognized by Windows or by Asio compatible apps, or no?

It would be great to hear from anyone whose had experiences with this!

Thanks!

ABS
__________________
_______________________________________________
Win7 x64|HP Z600|2 Intel Xeon @ 2.93 GHZ|24GB DDR3 PC3-10600 ECC RAM|
OCZ Vertex 2 SSD 128 GB 3.5 Sys HD|600 GB WD Velociraptor Audio HD|
1GB Samsung 840 EVO Sample Library HD|
PTHD 10.3.6 & 11.1.3|HD Native Core|Lynx Aurora 16 HD|Dangerous Monitor ST|
UAD2 Octo Core Card
Reply With Quote
  #2  
Old 05-09-2011, 06:40 PM
aboriginal aboriginal is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 52
Default Re: HD Native and Lynx Aurora HD ASIO problems

Nevermind,

I figured it out. There were references to the 003 in the audio options of these apps. I had to select the generic ASIO Digidesign driver and it recognized all 32 i/o. Sweet!

I guess I didn't uninstall properly then..

However, the Windows sounds do not playback. Is enabling the on-board soundcard and connecting to an outboard mixer the only way to hear the Windows sounds?
__________________
_______________________________________________
Win7 x64|HP Z600|2 Intel Xeon @ 2.93 GHZ|24GB DDR3 PC3-10600 ECC RAM|
OCZ Vertex 2 SSD 128 GB 3.5 Sys HD|600 GB WD Velociraptor Audio HD|
1GB Samsung 840 EVO Sample Library HD|
PTHD 10.3.6 & 11.1.3|HD Native Core|Lynx Aurora 16 HD|Dangerous Monitor ST|
UAD2 Octo Core Card
Reply With Quote
  #3  
Old 05-09-2011, 08:44 PM
zion's Avatar
zion zion is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Washington DC
Posts: 1,075
Cool Re: HD Native and Lynx Aurora HD ASIO problems

Yes

The HD Native card does not run in the Windows sound media.

You have to use another audio device for apps that use the Windows
media.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-10-2011, 08:09 AM
aboriginal aboriginal is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 52
Default Re: HD Native and Lynx Aurora HD ASIO problems

Quote:
Originally Posted by zion View Post
Yes

The HD Native card does not run in the Windows sound media.

You have to use another audio device for apps that use the Windows
media.

Really appreciate the response Zion! At least I know now that I'm not crazy!

Note to DTS/Avid Support..

You should add this to the documentation/FAQs for HD Native using non Avid interfaces. It might seem trivial but many people moving from LE setups on Win7 may have the same questions when they go to use Windows Media Player or other apps and the HD Native is not recognized.

Thanks!!
__________________
_______________________________________________
Win7 x64|HP Z600|2 Intel Xeon @ 2.93 GHZ|24GB DDR3 PC3-10600 ECC RAM|
OCZ Vertex 2 SSD 128 GB 3.5 Sys HD|600 GB WD Velociraptor Audio HD|
1GB Samsung 840 EVO Sample Library HD|
PTHD 10.3.6 & 11.1.3|HD Native Core|Lynx Aurora 16 HD|Dangerous Monitor ST|
UAD2 Octo Core Card
Reply With Quote
  #5  
Old 05-10-2011, 12:39 PM
zion's Avatar
zion zion is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Washington DC
Posts: 1,075
Unhappy Re: HD Native and Lynx Aurora HD ASIO problems

This is something I hope they will implement in the near future.
I was just as surprised as you were when I found out through tech support
that HD Native dosen't have driver capability for windows apps wdm etc.
What a bummer.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lynx Aurora 8 with Dangerous D box problems rabben82 Pro Tools TDM Systems (Win) 2 04-02-2013 11:14 AM
Lynx Aurora 8 guitardom Buy & Sell 5 11-12-2012 12:26 PM
FS: Lynx Aurora 8 acmost Buy & Sell 12 08-20-2012 10:03 PM
Help..Native Card with Lynx Aurora Converters jantelis Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 9 07-03-2012 11:38 PM
lynx aurora pie55 Pro Tools TDM Systems (Win) 4 12-30-2009 03:19 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:15 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com