Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Tips & Tricks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-24-2007, 06:14 PM
bugnut bugnut is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Vancouver, Canada
Posts: 145
Default Listen in Mono

If I build a stereo mix in Pro Tools and then want to listen to it in mono will creating a mono master track, activating it while at the same time deactivating the stereo master track, give me true mono or will my various assignments and panoramas somehow affect what I'm hearing?
__________________
http://www.bugnutrecords.com
Reply With Quote
  #2  
Old 02-25-2007, 08:10 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 36,849
Default Re: Listen in Mono

DOes your interface have a mono switch? What you describe may work so just try it.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, Presonus Studio 1810C
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


I started in this business with nothing..........and I have most of it left

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What are the difference between using a "mono" vs "mono/stereo" plug in on mono track rockguitarist1255 Pro Tools 10 4 12-07-2012 08:07 AM
I want to listen watch and listen to tutorials and have PT coming through my monitors phatbeatstudio Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 3 10-15-2012 07:48 PM
making mono track into stereo or double mono in PT7LE VeganMuso 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 02-02-2012 05:36 AM
A question about mono/stereo plug ins on mono tracks. rockguitarist1255 Pro Tools 10 2 12-24-2011 07:33 PM
one mono audio file when two mono tracks recorded bluerej Pro Tools M-Powered (Win) 0 02-06-2010 01:09 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:02 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com