Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-21-2007, 06:02 AM
sammyfarr sammyfarr is offline
Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: London
Posts: 110
Default Pro Tools wont boot after a fresh install of windows

Hi,

I was having major problems with my machine so i decided to do an entire re-install of windows xp and all my apps. After installing windows, mainboard drivers and graphics card drivers, i installed PT LE 7.3 but the machine bluescreened before it could finish the installation. I thought i'd remove protools and run the installer again but when i select remove protools from the add/remove programs control panel i get a message saying something like... "there appears to be another version of Pro Tools installed on this computer, please uninstall this version first.......". That's obviously crap and really annoying cause it wont let me un-install PT.

When i tried to boot PT i got an error saying the TPkD file is missing and needs to be installed. I think this is an ilok file and i dont have an ilok on this system so i dont know why its looking for this file. i downloaded the latest driver off the pace ilok site but the bloody zip file is corrupt and wont unzip. so i cant do that.

So, i updated PT to 7.3.1 but that fixed nothing and i still cant un-install or repair pro tools!!

Please Help!!!

ASUS A8NSLI mainboard
AMD Athlon 64x2 4400
Windows XP Pro SP2
Gigabyte X300 SE
1 x SATA 250g western digital
1 x IDE 250g western digital
2g RAM
MBOX 2
Reply With Quote
  #2  
Old 03-21-2007, 08:39 AM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: Pro Tools wont boot after a fresh install of windows

TPkD are the interlok drivers. While the ilok does use them for functionality, Pro Tools itself also requires them as well without the ilok.

www.paceap.com

It sounds more like you are having general computer problems (corrupt downloads, blue screens, etc)
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
  #3  
Old 07-24-2008, 12:37 PM
Amnesiac Amnesiac is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: San Jose, Costa Rica, Latin America
Posts: 58
Default

Im getting the exact same issue.
Has anyone figured out what to do??

Heeeeelllpppp!!!
Reply With Quote
  #4  
Old 08-08-2008, 04:37 PM
mercbenz mercbenz is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 23
Default

Try searching the site or forums for some sort of special uninstall method. I remember reading about something like this so if they have made a guide it is probably something that happens often and that there is a way to repair. Good luck.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-08-2008, 09:03 PM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default

Missing TPkD file error.... You need to reboot after uninstalling it and before re installing it.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 10.3.2 wont even install! After clean windows 7 install!!! shamanrock Windows 13 12-27-2012 04:39 PM
Pro Tools 10 Crashing on Startup on fresh install of windows ScottRamsay Windows 2 07-09-2012 03:59 AM
Pro Tools M-Powered 8 wont install on my Windows 7 laptop Limn Pro Tools M-Powered (Win) 6 12-25-2011 05:00 PM
windows 7 64 bit fresh install robotic playback issue youngez3 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 12-23-2011 09:01 AM
Help with Dual-Boot Fresh Install kdubyou 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 13 04-16-2010 10:43 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:41 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com