Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 11-01-2021, 09:21 AM
kabster1985 kabster1985 is offline
Member
 
Join Date: May 2016
Location: Newcastle upon Tyne, United Kingdom
Posts: 21
Default Digital keyboard / Midi randomly stopped working when using virtual instruments

Hi.
Just recently I came back to work on a track of which I had recorded using virtual instruments, through my digital piano both a piano track (using XLN's Addictive Keys) and an orchestral string section (using VSL Epic Orchestra). Previous to this problem everything was working fine.
I would open an Instrument track, select a virtual instrument, arm the track and I would be able to play and record as normal.
I've spent many hours searching the internet for a fix but so far I've been unsuccessful.
What is confusing is it was working perfectly fine one day and then another day Pro Tools decided stop receiving a signal/MIDI from my digital piano.
If I run the virtual instruments I mentioned as stand alone programs separate of Pro Tools they work fine.

I am using a Zoom UAC 2 external sound card with a Yamaha p-45 digital piano. The Zoom UAC 2 is linked via a USB 3 cable and the Yamaha p-45 is USB 2.

What's baffling is I've used this setup and had little or no problems for a while now and the fact that the stand alone versions work perfectly does not really make much sense.

If anyone has any ideas to what is causing this problem and a fix I would be over the moon!

Thanks
__________________
Windows 10 Pro
I9-10850K, 3.6GHZ
64.0 GB
Reply With Quote
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
usb Keyboard motif xs not working with virtual instruments bobleworm MIDI 10 12-07-2016 12:42 PM
MIDI Keyboard stopped working please help! Yarn Pro Tools 12 3 09-05-2016 09:01 PM
How to control Virtual Instruments via external Midi-Keyboard? Sonic-B Virtual Instruments 5 05-23-2011 03:36 AM
Using Virtual Instruments without Midi Keyboard hendrixrocker2 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 09-13-2010 04:08 PM
BFD Lite stopped working Randomly d3drocks 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 01-01-2009 08:58 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:49 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com