Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-22-2013, 05:19 AM
trumling trumling is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 1
Default FastTrack Ultra 8R stopped working - have tried "everything"!

Two days ago my FastTrack Ultra 8R just stopped working. In the middle of a session the "Unable to locate M-Audio hardware" message came up. I have since restarted the interface and the computer in numerous combinations, changed the USB cable, changed the USB port, changed the power cord re-installed the drivers, un-installed and re-installed them and then tried all of these things on different computers. Still nothing. Pro Tools says it's not connected, the control panel says "Hardware not connected" and "Not streaming", the Sound tab in the system preferences can't find it... Two days later it still says "Hardware not connected" - but it shure as hell is.

So what now? What's next to do?

I have a mic that's fifty years old, works like a charm every day. Why can't my four year old interface do the same?
Reply With Quote
  #2  
Old 03-15-2015, 02:47 AM
chrissomadassguitar chrissomadassguitar is offline
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: Australia
Posts: 4
Default Re: FastTrack Ultra 8R stopped working - have tried "everything"!

i am having the same problem, i have done a clean install of osx 10.7 and pro tools mp9.0.5 and can't seem to get the ultra 8R working at all even with every single driver install and update it just does not work. Did or do you have solutions?
Reply With Quote
  #3  
Old 03-15-2015, 11:18 AM
JoelG's Avatar
JoelG JoelG is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2010
Location: Canada
Posts: 2,064
Default Re: FastTrack Ultra 8R stopped working - have tried "everything"!

Had you made any changes to your setup before it stopped working? Can you test it on another computer? Be sure you've downloaded the latest drivers (and make sure your OS is supported):http://avid.force.com/pkb/articles/d...tra-8R-Drivers

(I'm not a Mac guy, someone else might chime in with better suggestions).

Joel
__________________
Jam Space:
HP Elite 6300 / Core i5 3770 / 24GB RAM / Win 10 Pro
Pro Tools 2021 HD / Focusrite 18i20 + M-Audio ProFire 2626

Home:
Asus B450 Pro4 / Ryzen 5 2600 / 32GB RAM / Win 11 Pro
Pro Tools 2021 HD / Focusrite 18i20 + M-Audio ProFire 2626

Rig:
Eleven Rack / ART SLA1 / Two 2x10 Passive Monitors / FCB1010 w/ EurekaPROM
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FastTrack Ultra does not work with COCKOS Reaper SoundD FireWire & USB Audio Interfaces (Win) 3 10-13-2014 07:55 PM
Line 6 Pod 2 into M-Audio Fasttrack ultra 8R TL4500 Pro Tools 10 2 02-23-2014 09:46 AM
Fasttrack Ultra 8r suddenly not recognized by computer mdombros FireWire & USB Audio Interfaces (Win) 1 02-18-2014 07:53 AM
Fast Track Ultra - Main Output Knob Stopped Working danimal423 FireWire & USB Audio Interfaces (Mac) 12 04-18-2013 12:57 PM
8.0cs2 hangs on start...10.5.6, FastTrack Ultra Scott Stillwell Pro Tools M-Powered (Mac) 4 05-08-2009 08:04 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:55 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com