Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > General Discussion & Off Topic > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-11-2010, 11:34 AM
solidwalnut's Avatar
solidwalnut solidwalnut is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Phoenix, AZ
Posts: 347
Default Where is McDSP 6030?

Am I behind the times?? Last I heard McDSP 6030 was to be out in May, then June...??
__________________
Worship Leader * Producer * Guitar Man
Intel i7 3930k CPU, Gigabyte GA-X79-UD3 MB, G.Skill 16GB (DDR3 1600) RAM, WD Caviar Black 750GB HD x4
Neve 5043 Comp * Manley Dual Mic Pre * Apogee Rosetta 200
Eleven Rack (live rig and studio rig!!)
Win7 * 003R * PT 11
Reply With Quote
  #2  
Old 08-11-2010, 11:40 AM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,832
Default Re: Where is McDSP 6030?

I just called them the other day, and actually got to speak to Colin himself (always a nice surprise!). The basic thing that's holding up the 6030, as well as the new versions of Classic Pack, is the whole Ilok issue that happened recently. I don't know the details, but apparently someone cracked the code for Ilok and it was no longer secure and Ilok has been revamping their system. So some manufacturers have had to hold off releasing some new products.

Supposedly, this will hopefully be resolved by September.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-11-2010, 12:11 PM
solidwalnut's Avatar
solidwalnut solidwalnut is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Phoenix, AZ
Posts: 347
Default Re: Where is McDSP 6030?

Ah, thanks very much. Always nice to hear it from the horses mouth, huh? I've never heard anything but great things about Colin.

I was curious about the release because I had been thinking about getting Compressor Bank LE in the PS bundle, but thought maybe I'd hold off and maybe get the 6030 instead. Do you have any thoughts on that?

Thanks.
__________________
Worship Leader * Producer * Guitar Man
Intel i7 3930k CPU, Gigabyte GA-X79-UD3 MB, G.Skill 16GB (DDR3 1600) RAM, WD Caviar Black 750GB HD x4
Neve 5043 Comp * Manley Dual Mic Pre * Apogee Rosetta 200
Eleven Rack (live rig and studio rig!!)
Win7 * 003R * PT 11
Reply With Quote
  #4  
Old 08-11-2010, 01:27 PM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,832
Default Re: Where is McDSP 6030?

I have compressor bank, but was thinking I would sell it (after I upgrade it to the new version 2 when it comes out). I wasn't really able to get a definitive answer from Colin about the differences between the 2. Basically it sounded like the 6030 was them starting from scratch with the new technology in plugin development, whereas compressor bank is several years old. So it sounds like 6030 will be obviously better (plus include some emulations not found in compressor bank). But they still plan to keep selling and supporting compressor bank. Maybe they won't quite sound the same and some people will still like the sound of compressor bank better.

It reminds me of why Waves still makes the L1 limiter, after they came out with the L2/L3. I think some people still like the sound of the L1 for certain things. I've noticed it has a tiny bit more aggressiveness to it vs. the others.

So maybe it will be the same type of thing with 6030 vs. compressor bank.

By the way, my wanting to sell it has nothing to do with the 6030 coming out. I just found that I was using other plugs more.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-11-2010, 01:40 PM
solidwalnut's Avatar
solidwalnut solidwalnut is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Phoenix, AZ
Posts: 347
Default Re: Where is McDSP 6030?

Thanks. One more q. What kind of advantages, if any in your opinion, are there to getting the full CB as opposed to CB LE (LE only has CB 4, the seven models and doesn't have CB's 1, 2 and 3)?
__________________
Worship Leader * Producer * Guitar Man
Intel i7 3930k CPU, Gigabyte GA-X79-UD3 MB, G.Skill 16GB (DDR3 1600) RAM, WD Caviar Black 750GB HD x4
Neve 5043 Comp * Manley Dual Mic Pre * Apogee Rosetta 200
Eleven Rack (live rig and studio rig!!)
Win7 * 003R * PT 11
Reply With Quote
  #6  
Old 08-11-2010, 07:42 PM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,832
Default Re: Where is McDSP 6030?

I assume you've already looked at the comparison chart:

http://www.mcdsp.com/index.php?optio...ons&Itemid=163

I have not gotten deep enough into the program to really understand the differences, though.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
McDSP - ultimate 6030 compressors 5.3.09-14 Seafoam_Green AAX Plug-ins 0 03-04-2014 07:34 PM
FS: McDSP 6030 HD v5 & FutzBox Native v5 (for sale with permit from McDSP) Dusty Angel Buy & Sell 3 11-15-2013 07:00 AM
FS: 6030 Native comp bergj00 Buy & Sell 1 04-18-2013 05:29 AM
McDSP 6030 Ultimate Compressor Native: How good is it? rockguitarist1255 Pro Tools 10 3 03-02-2013 12:09 PM
error -6030 ModaRecords Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 12-06-2003 09:16 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:47 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com