Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-28-2012, 12:20 PM
isherwoodme's Avatar
isherwoodme isherwoodme is offline
Member
 
Join Date: May 2012
Location: Westminster, MD
Posts: 16
Default Help! Tascam Interface, no Input into PT9!

My MacBook Pro ran PT9 and the Tascam US-800 perfectly, no issues.

My MacBook crashed, so I installed ProTools on my new Windows 8 machine.

The PC stats:


Initially, PT9 wouldn't start because the Tascam buffer size doesn't match PT9.

After some research, I installed the ASIO4ALL driver. Now PT9 starts beautifully with no issues after setting the Hardware to ASIO4ALL instead of the Tascam interface.

I can use ProTools fine ecept that it doesn't recognize all the Tascam interface inputs. ASIO4ALL allows 30 inputs, but the Tascam only has 8. I assigned them in the I/O dialog.


I created 8 new mono tracks, which assigned each input to its own track. Tried several recording sources through the interface with tracks enabled for recording. No joy.

I can only get 2 inputs to see any signal, 1 & 2.

One more screenshot, the ASIO4ALL settings:


Anyone have any suggestions as to how to get the additional interface inputs to function?

Thanks in advance!
__________________
Keep In Tune!
isherwoodme
Pro Tools Yearly Subscription/Windows 10 Pro | TASCAM US-16x08 | '78 Fender Jazz Bass | '97 Squier Precision Bass | '00 5-String Squier Precision Bass Standard | '20 Squier Contemporary Active Jazz Bass HH | '20 Ovation CE48 Celebrity Elite Super Shallow Acoustic-Electric Guitar

Last edited by isherwoodme; 03-30-2015 at 06:05 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-30-2015, 06:06 AM
isherwoodme's Avatar
isherwoodme isherwoodme is offline
Member
 
Join Date: May 2012
Location: Westminster, MD
Posts: 16
Default Re: Help! Tascam Interface, no Input into PT9!

More than 2 years later and still having this same issue with PT 11.3.1.

The TASCAM US-800 interface works perfectly with other DAWs, just not wih PT.

I know upgrade is the easy option, but I hate to throw away 6 good multi-use inputs XLR/TRS, when new 2- and 4- input interfaces are running $300 or more.

I am not using the SPDIF inputs, but there's still 6 that work in other DAWs on the same computer.
__________________
Keep In Tune!
isherwoodme
Pro Tools Yearly Subscription/Windows 10 Pro | TASCAM US-16x08 | '78 Fender Jazz Bass | '97 Squier Precision Bass | '00 5-String Squier Precision Bass Standard | '20 Squier Contemporary Active Jazz Bass HH | '20 Ovation CE48 Celebrity Elite Super Shallow Acoustic-Electric Guitar
Reply With Quote
  #3  
Old 07-12-2021, 11:28 AM
isherwoodme's Avatar
isherwoodme isherwoodme is offline
Member
 
Join Date: May 2012
Location: Westminster, MD
Posts: 16
Default Re: Help! Tascam Interface, no Input into PT9!

I am only replying for posterity - or in case anyone else has this issue.

The reason that the TASCAM US-800 interface won't work with PT in Windows is because PT is looking for standard buffer sizes. The US-800 has non-standard buffer sizes, starting with 192. Apparently the Apple system translates that into something PT can understand, but on Windows it's a no.
__________________
Keep In Tune!
isherwoodme
Pro Tools Yearly Subscription/Windows 10 Pro | TASCAM US-16x08 | '78 Fender Jazz Bass | '97 Squier Precision Bass | '00 5-String Squier Precision Bass Standard | '20 Squier Contemporary Active Jazz Bass HH | '20 Ovation CE48 Celebrity Elite Super Shallow Acoustic-Electric Guitar
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Tascam interface UH7000 nst7 General Discussion 0 03-14-2014 07:58 AM
Help with I/O Assignment for Tascam US-800 Interface maxspl Pro Tools 9 2 12-30-2012 02:37 PM
tascam interface compatibility krecneps macOS 0 10-06-2012 10:32 PM
Interface for Tascam Mixer Alagu Post - Surround - Video 0 01-12-2001 07:55 PM
Tascam USB Interface? TimNielsen Digidesign Hardware & Software 1 12-04-2000 08:29 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:38 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com