Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-02-2013, 11:28 AM
peter5992 peter5992 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Oakland, CA
Posts: 469
Default Surround panner by JL Cooper

Good morning everyone:

Does anyone here use this panner with PT 10 (or 11), and how does that work for you? Do you like it?

http://www.avalive.com/Avid/9900-554...ductDetail.php

There have been a few threads on this and other panners, but not very recently, and it appears that this particular model is now no longer manufactured (they only have a surround panner for Yamaha's Nuage).

Before paying more than $ 1,000 I'd like to make triple sure it actually works. I have PT 10 with the complete production toolkit (as well as PT 11 but w/o surround) and a surround speaker setup. I can't find anything about officially supported hardware for PT10 and given that it is no longer supported by JL Cooper I doubt that they will want to much if anything about compatibility with recent versions of Pro Tools.

Many thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 09-05-2013, 03:01 PM
matt-o- matt-o- is offline
Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: Germany
Posts: 226
Default Re: Surround panner by JL Cooper

Hi Peter,

I am using this silver panner with PT HD 10.3.5 without problems, via Emagic MT4 MIDI Interface. Makes panning nice, but the workflow isn't the fastest. This is not a motorized panner, but a touch-sensitive one, just to mention.

Greetings,
Matthias
__________________
MacPro Sixcore 3.3 GHz, 48GB RAM, HD native
PT 2020.12, 10.13.4
www.imdb.com/name/nm0501611/
Reply With Quote
  #3  
Old 09-07-2013, 06:04 AM
peter5992 peter5992 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Oakland, CA
Posts: 469
Default Re: Surround panner by JL Cooper

Thanks for the feedback Matthias.

Is there even an alternative that works with PT 10 (motorized or not)? The only thing I could find was a hardware unit that is only compatible with the D Command which I do not have. I have seen something about a wish list for the Euphonix / Avid Artist series, but that is just a wish list thing.

Thanks!
Reply With Quote
  #4  
Old 09-08-2013, 10:47 PM
The Cargo Cult's Avatar
The Cargo Cult The Cargo Cult is offline
The Cargo Cult
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 296
Default Re: Surround panner by JL Cooper

Well, now that you're asking :
Spanner has an iPad remote app.

"motorised" and touch sensitive with intuitive realtime feedback.
multitouch so you can control as many channels as you like.
iPad follows the Spanners open in Pro Tools - so as soon as you choose the plugin from the mixer you'll see it mounting on the iPad.

You may find the joysticks limiting once you've tried this.
www.maggot.co.nz
demo video for iPad remote is here
Reply With Quote
  #5  
Old 09-09-2013, 05:02 PM
peter5992 peter5992 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Oakland, CA
Posts: 469
Default Re: Surround panner by JL Cooper

Quote:
Originally Posted by maggot View Post
Well, now that you're asking :
Spanner has an iPad remote app.

"motorised" and touch sensitive with intuitive realtime feedback.
multitouch so you can control as many channels as you like.
iPad follows the Spanners open in Pro Tools - so as soon as you choose the plugin from the mixer you'll see it mounting on the iPad.

You may find the joysticks limiting once you've tried this.
www.maggot.co.nz
demo video for iPad remote is here
Hmm ... but will an iPad communicate with a PC? I am all PC now and don't want to switch to macs just for the surround panning.

Another thing is that I prefer the touch and feel of a physical controller over something like a touchpad or iPad.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-09-2013, 07:53 PM
Postman Postman is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: where land meets sky
Posts: 2,375
Default Re: Surround panner by JL Cooper

I like my JL Cooper panner very much thank you. Looks clunky, its heavy, it's got a bunch of knobs and buttons that I may use once or twice a year, but the stick works very well. Dedicated to one task, its always there, and most importantly always "on" when I want it.
Reply With Quote
  #7  
Old 09-10-2013, 09:37 PM
peter5992 peter5992 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Oakland, CA
Posts: 469
Default Re: Surround panner by JL Cooper

Thank you Postman!

Guess that is what I want to hear.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Use JL Cooper Surround Panner without Control Surface banamsclc Post - Surround - Video 6 04-05-2013 06:08 AM
JL Cooper Surround Panner Not Working paranoia MIDI 0 09-09-2008 11:53 AM
JL Cooper Surround panner...?? P A M ICON & C|24 4 11-03-2006 02:30 PM
New Digi/JL Cooper external surround panner! Stuart P. Post - Surround - Video 1 09-27-2006 01:44 PM
New JL Cooper Surround Panner 1150Post Post - Surround - Video 7 05-09-2006 05:01 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:03 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com