Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Digidesign Hardware & Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-28-2003, 10:12 PM
ohtoby ohtoby is offline
Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: colorado
Posts: 19
Default PT v 4.3.1 and 882studio(aka session8)

Ive been reading the answerbase for days and now I surrender to ASK. I have ptIII installed (off of pt.v4.3.1cd) on an 8600/200 w/pci disk i/o card
(amadeus which passes a-o.k. on digitest)that's connected to an 882studio(aka session8). After creating a new session,arming a new track, etc, it doesnt seem to recognize the 882. I get no input(window box) and mic signal doesnt register
on interface.(shows green lite for "tape".I cant find a control panel. I cant find a users guide in the archives and I dont find a software guide for pt 4.3.1(just an addendum)I want to uninstall
PTIII and start over. Is it the software?(too new for 882studio?) Defeated and Deflated,TOBY [img]images/icons/frown.gif[/img]
__________________
TOBY
Reply With Quote
  #2  
Old 01-30-2003, 06:50 PM
ohtoby ohtoby is offline
Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: colorado
Posts: 19
Default Re: PT v 4.3.1 and 882studio(aka session8)

Hmmmmmmmmmmmmm....... [img]images/icons/confused.gif[/img]
__________________
TOBY
Reply With Quote
  #3  
Old 01-31-2003, 12:58 PM
ohtoby ohtoby is offline
Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: colorado
Posts: 19
Default Re: PT v 4.3.1 and 882studio(aka session8)

Does anyone know which is the LATEST software version to recognize an 882studio(aka session8)
interface? I would very much appreciate a moment of your wisdom.Thanx,TOBY [img]images/icons/confused.gif[/img]
__________________
TOBY
Reply With Quote
  #4  
Old 02-03-2003, 01:41 AM
cheshirecatsmile cheshirecatsmile is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: Toronto, Canada
Posts: 25
Default Re: PT v 4.3.1 and 882studio(aka session8)

Hey Toby,
I think you're out of luck with PCI. You probably have to get a nubus system
to get that sucker to work (even with PTIII Nubus systems I think you can only use one
of them and it has to be the first in sequence). They're cool looking interfaces, but if you
look way back in the legacy archive I think there are a number of posts complaining about how
Digidesign kind of walked away from them. Look in the Compatibility Archive (yeah it's hard
to find--go to Compatibility then go way down to the Compatibility Archive link. Look there
in the PCI archive--it's not listed as a recognised interface. I think you could use it with a
nubus project card, which you could get pretty cheap on ebay, along with something like
an 8100, and have a pretty happening 16 track (I think that's what those project cards do--
you'd better check...) running PT 4.1 or 4.1.1 or so. Hope that helps! [img]images/icons/smile.gif[/img]
Reply With Quote
  #5  
Old 02-04-2003, 11:34 PM
ohtoby ohtoby is offline
Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: colorado
Posts: 19
Default Re: PT v 4.3.1 and 882studio(aka session8)

Thank you to Cheshirecatsmile, you are very kind
indeed.I missed that resource, but I do remember
reading where someone felt abandoned.Thanx,Toby [img]images/icons/smile.gif[/img]
__________________
TOBY
Reply With Quote
  #6  
Old 03-18-2003, 10:11 PM
ggbig ggbig is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Jacksonville, FL USA
Posts: 8
Default Re: PT v 4.3.1 and 882studio(aka session8)

Hi, I have been running PT 4.3.2 on OS 9.1 on a PowerMac 8100 Nubus with the 882 Studio (Session) Interface with no problem and If remember correctly it worked with my 9500 mac with the PT Project I/O, Don't hold me to that though.......I also had to upgrade my DAE File to Version 3.4.2cs1 just to get PT to work with OS 9.1 But I think what you are trying is Possible , But i wish i Knew for sure:) Good Luck....as soon as i find a good price on the Hard drive cable for the Project PCI i can test the Config for you and Let you know, but i have no idea when I'll get around to it?????
Good Luck
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Session8 schematics OregonGuy Digidesign Hardware & Software 0 01-17-2007 01:21 PM
Buy my R1 Remote for Session8 ctmcneil Digidesign Hardware & Software 0 09-06-2002 03:58 PM
PT free or Session8 but not both I/O Man Digidesign Hardware & Software 0 11-25-2000 12:10 PM
session8 pc - 001 or toolbox? XTC General Discussion 0 05-23-2000 05:56 PM
How do I add 2 HD's to Session8? tmurray Storage Subsystems 1 09-26-1999 02:50 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:41 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com