Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > General Discussion & Off Topic > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-14-2010, 11:06 PM
JamMasterMax JamMasterMax is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Los Angeles / CA
Posts: 7
Default MIDI Delay; Please Helpp.

I produce most of my instrumentals with FruityLoops Studio 9 [XXL Producer Edition] and then I use ReWire with ProTools to actually record the track. I use a standard MIDI connection from my electronic keyboard [Yamaha PSR-175; a moderately out-dated model] directly to my MBox2, which is connected to my very new, souped-up computer via USB.
Now, whether I'm recording or not, there is a small, yet noticeable delay/lag (maybe a half-second) from when I hit the keys to when the computer actually plays the corresponding sound information. I would really appreciate getting rid of the delay so that MIDI play and recordings are much more precise in correspondence with my physical playing of the keyboard.

A possible solution I've been considering is FireWire. Will that really solve the delay problem?
Or could the delay problem be originating from the USB connection between the MBox and the computer?
Is it possible that my keyboard is just too old?

In response to my situation, all suggestions/solutions/advice/comments are appreciated. Thank you.


Peace&Love. __Mak$;
Reply With Quote
  #2  
Old 06-15-2010, 03:45 AM
ondruspat ondruspat is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Lansing, Michigan USA
Posts: 1,142
Default Re: MIDI Delay; Please Helpp.

What's your hardware buffer set at?? You should set it to it's lowest setting
__________________
"Sometimes having limits keeps you sane"- Albee1952
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELPP!! Hardware error?! Ccstar 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 05-31-2013 04:44 PM
Protools 8.0.5 Helpp!!! (No signal or sound!!!) :( JusShortyAudio 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 02-27-2012 07:16 AM
Helpp!!! katany Windows 3 02-26-2012 06:13 PM
Looking for pro tools 7 le download for win xp. helpp fours 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 09-08-2007 04:37 AM
HELPP!!!! tufferz Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 04-27-2007 04:18 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:59 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com