Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-11-2015, 08:34 PM
zudubat zudubat is offline
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: 27707 148th way se
Posts: 8
Default count off issues

hey guys im a fairly new pro tools user and im having an issue i cant figure out. When recording the count off is rarely on time. for example im trying to punch in at 73/3/00 so the count off is set for two bars but it will count the two bars plus one and a half. Obviously this is hindering the recording process as it is always changing. any ideas?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-11-2015, 09:29 PM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is online now
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 37,298
Default Re: count off issues

Not sure. Is timing set to 4/4? Maybe post a screen shot?
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 02-11-2015, 10:00 PM
zudubat zudubat is offline
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: 27707 148th way se
Posts: 8
Default Re: count off issues

Screen Shot 2015-02-11 at 8.53.13 PM.jpg
Reply With Quote
  #4  
Old 02-12-2015, 12:03 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 15,122
Default Re: count off issues

I cannot see from the small/fuzzy screenshot what the visible bar labels/numbers are and if the bar markets actually live up with the recorded audio. You have a conductor track enabled, but we can't see the tempo track in the screenshot either. What is the tempo set to? Where you are trying to do the count in?
Reply With Quote
  #5  
Old 02-12-2015, 12:27 PM
zudubat zudubat is offline
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: 27707 148th way se
Posts: 8
Default Re: count off issues

Well I'm trying to open it up to take another screen shot but now it's saying "the current playback engine does not support a sample rate of 48kHz"?



How I currently have the playback settings
Reply With Quote
  #6  
Old 02-12-2015, 01:42 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 15,122
Default count off issues

What the hell is "Instant On Sound Effects"? What Audio Interface are you trying to use?

Hold down the 'N' key while Pro Tools is starting and select the correct interface in the playback engine dialog when it appears, "Instant On Sound Effects", whatever that is, is not ever going to be the right playback engine.
Reply With Quote
  #7  
Old 02-12-2015, 02:40 PM
zudubat zudubat is offline
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: 27707 148th way se
Posts: 8
Default Re: count off issues

It's always been on that setting since I started using pro tools. I'm using the digidesign eleven rack as the interface
Reply With Quote
  #8  
Old 02-12-2015, 02:49 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 15,122
Default count off issues

Then "Eleven Rack" should be the interface named in the Playback engine dialog. Start by getting that set up correctly (do not try to use an aggregate IO device). Make sure you have the correct Eleven Rack drivers installed. And do what I said to select the correct interface on start up.
Reply With Quote
  #9  
Old 02-12-2015, 08:52 PM
zudubat zudubat is offline
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: 27707 148th way se
Posts: 8
Default Re: count off issues

Thanks for the help Darryl, now here's a better screen shot for the count off issue. I have it set at 4/4

Reply With Quote
  #10  
Old 02-12-2015, 09:34 PM
zudubat zudubat is offline
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: 27707 148th way se
Posts: 8
Default Re: count off issues

so pretty much unless the bar is at an even number (63|1|00) the count off will add extra clicks. Right now im trying to punch in at 63|2|00 so the click counts - 1,2,3,4, 1,2,3,4,5.....
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2 Bar count in help!!!! mikewojtkiewicz 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 09-25-2010 09:42 PM
PT 7.1 bus count Micah777 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 03-15-2009 09:35 PM
Performance issues - plugin count ect... Vegadark 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 03-08-2008 10:20 AM
Bus Count chriscalyx 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 06-08-2007 03:14 PM
Down for the count for a while....computer issues superpenguin79 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 39 10-15-2004 08:44 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:36 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com