Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > System 5

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-29-2012, 02:34 PM
The golfer The golfer is offline
Member
 
Join Date: May 2002
Location: Montreal / Canada
Posts: 740
Default How to improve the system 5 MC

I know I can probably post my feature requests to Ideascale but there isn't that many system 5-MC users so I don't think I will get many votes.

So here are some ideas that would improve the system 5-MC, a lot :



1-A Layout should be recalled properly even when some tracks are hidden.

Currently, we have to "show all tracks" to have layouts recalled properly.



2-Problem creating layouts with physical faders:

In "Layout mode" you may select the tracks you want for a layout with the physical faders but once you have reach the maximum number of physical faders the only way to add more tracks to your layout is to use the matrix window because you can not bank neither nudge while in "layout mode".

This is really counter productive...

Solution:

Banking and nudging should be enable in "layout mode" and the jog wheel should automatically switch to a "scroll thru tracks" mode in order to be able to select other tracks. Once out of the "Layout mode" the jog wheel should go back to his last "eucon" setting (move selection or horizontale zoom for example)



3-Updating a layout should be easier:

Here is how it should work:

1-Hit the "layout mode" button

2-recall the layout you want to edit (all tracks already in the layout should be selected by default)

3-Use banking, nudging or the jog wheel and select any channel you want to add or remove. The added tracks should be assigned automatically to the next available faders in the layout.

4-save the layout




4-There should be a "eucon" command for "Create a layout with current tracks selection"



5-There should be a preference to disable the "unmute all" button (just beside the "solo clear" on the system 5 MC).


Please feel free to add your wishes list. I believe Avid is reading a lot of posts and our dreams may come true...
__________________
Serge Hamel
Mixer / Sound Designer
http://www.netpostproduction.com
http://immersivesoundvr.com/
Reply With Quote
  #2  
Old 06-30-2012, 12:29 PM
klaukholm klaukholm is offline
Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Copenhagen/Stockholm
Posts: 237
Default Re: How to improve the system 5 MC

Add a fanless, high quality, reliable PSU for the MC Pro to that.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-30-2012, 03:09 PM
The golfer The golfer is offline
Member
 
Join Date: May 2002
Location: Montreal / Canada
Posts: 740
Default Re: How to improve the system 5 MC

I agree,

This should be put on top of System 5 MC improvements list.
__________________
Serge Hamel
Mixer / Sound Designer
http://www.netpostproduction.com
http://immersivesoundvr.com/
Reply With Quote
  #4  
Old 07-02-2012, 12:24 PM
Brandonx1 Brandonx1 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Los Angeles
Posts: 2,935
Default Re: How to improve the system 5 MC

Trim automation button on the channel strips like the icon.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-10-2012, 05:29 PM
The golfer The golfer is offline
Member
 
Join Date: May 2002
Location: Montreal / Canada
Posts: 740
Default Re: How to improve the system 5 MC

Sometime a session gets corrupted and we loose the track layouts. We should be able to "Import layouts" from a previous session using the "import session data" window.
__________________
Serge Hamel
Mixer / Sound Designer
http://www.netpostproduction.com
http://immersivesoundvr.com/
Reply With Quote
  #6  
Old 07-11-2012, 08:35 AM
Brandonx1 Brandonx1 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Los Angeles
Posts: 2,935
Default Re: How to improve the system 5 MC

Quote:
Originally Posted by The golfer View Post
Sometime a session gets corrupted and we loose the track layouts. We should be able to "Import layouts" from a previous session using the "import session data" window.
That's a great idea!
Reply With Quote
  #7  
Old 07-23-2012, 07:43 AM
The golfer The golfer is offline
Member
 
Join Date: May 2002
Location: Montreal / Canada
Posts: 740
Default Re: How to improve the system 5 MC

Import /export soft keys

We spend tremendous amount of time fine tuning and creating soft keys. We save those into "UserSets" but loading a "UserSet" does allow enough flexibility. You might want to use some clever soft keys from other "UserSets".

We should be able to import /export single soft key or soft key sections (all soft keys from one section) to any"UserSet".

This would also allow system 5 MC users to share soft keys with other system 5 MC owner, without screwing his own "UserSet".
__________________
Serge Hamel
Mixer / Sound Designer
http://www.netpostproduction.com
http://immersivesoundvr.com/
Reply With Quote
  #8  
Old 07-23-2012, 07:46 AM
Brandonx1 Brandonx1 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Los Angeles
Posts: 2,935
Default Re: How to improve the system 5 MC

Quote:
Originally Posted by The golfer View Post
Import /export soft keys

We spend tremendous amount of time fine tuning and creating soft keys. We save those into "UserSets" but loading a "UserSet" does allow enough flexibility. You might want to use some clever soft keys from other "UserSets".

We should be able to import /export single soft key or soft key sections (all soft keys from one section) to any"UserSet".

This would also allow system 5 MC users to share soft keys with other system 5 MC owner, without screwing his own "UserSet".
On the artist series their is an mxl file. I haven't done it yet but I'm pretty sure you can bring this with you and your key sets will come with you as well. Isn't their something like that on the system 5 MC?
Reply With Quote
  #9  
Old 07-23-2012, 01:55 PM
The golfer The golfer is offline
Member
 
Join Date: May 2002
Location: Montreal / Canada
Posts: 740
Default Re: How to improve the system 5 MC

Brandonx1,

You can save and load "UserSets" but if you load a "UserSet" you erase the active one. This is good when you have 5 different freelances working at the same facility. They can quickly load their "UserSets" and have the soft keys where they need them. Or you can use them for different tasks for example dialog editing,mixing,recording...

If you quit the MC application and esc to the Window OS, I read that you can find xml files in the user sets. But this is not really practical and takes a long time. What we need is within the "MC" application to be able to save soft keys page (Left soft keys, centre soft keys, or the right soft keys) like we save a "UserSet".

It should work like this:

1-Go to file menu
2-Press "new soft key group"
3-select: Left,centre,Right or All
4-Save under a new name

In a "UserSet" you have an infinite number of Soft key page. This would only save the soft keys page on the first layer (the ones that you see).
__________________
Serge Hamel
Mixer / Sound Designer
http://www.netpostproduction.com
http://immersivesoundvr.com/
Reply With Quote
  #10  
Old 08-14-2012, 02:15 AM
Steven1145 Steven1145 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: Paris, France
Posts: 192
Default Re: How to improve the system 5 MC

MC smart switch icons
Setting up the smart switches for custom user sets can be real chore because of the way the icon browser works. The icons should be shown in the icon selector, instead of showing names. It would make selection MUCH faster.
__________________
Steven Ghouti
YELLOW CAB Studios
Paris, France

The studio FB page
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What can I do to improve this system? DLINDSA21 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 02-11-2012 10:55 PM
Protools LE - How to really improve system stability MR290378 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 31 05-21-2011 07:49 AM
A Mic Pre That Will Improve my 003 fooloof 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 07-21-2009 02:08 PM
how can i improve my system? wreckthisplace 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 11 01-08-2006 11:21 AM
what should i get to improve my set up??? richsorr 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 05-10-2004 08:33 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:25 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com