Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Digidesign Hardware & Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-22-1998, 02:20 AM
Elias Pondikos Elias Pondikos is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Athens, Greece
Posts: 1
Default SC1

Hello and sorry if my message is a bit outdated. I have a chance to purchase a samplecell 1 card for ($500) to put in my old Quadra900.
I've heard that it might need a firmware update for that. Is it true?
Where can I find literature on the SC1 on the web? I don't seem to have much luck looking for it!
Thanks in advance,
Elias Pondikos
Reply With Quote
  #2  
Old 09-25-1998, 09:07 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,877
Default Re: SC1

There is a special piggy-back for the card (second board that attaches to the first) to make it Quadra compatible.

You can identify this board on the card you want to buy by looking at it's shape.

The non-quadra compatible boards are almost square. The quadra compatible ones longer than the other, it would be a distinctive rectanglular shape except one of the corners is cut off in a diagonal line.

-bm-
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 11-03-1998, 07:16 AM
GF GF is offline
Member
 
Join Date: Nov 1998
Location: Brooklyn, NY USA
Posts: 3
Default Re: SC1

I just purchased a used nubus SCI as well that's on the way - are both the "square" and rectangular cards nubus, or is the square one for a different type of slot?

I'm also interested in any net info on SCI.

Thanks,
GF
Reply With Quote
  #4  
Old 11-03-1998, 01:40 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,877
Default Re: SC1

A SampleCell 1 is a SampleCell 1. When you see your card you'll notice that it really has 2 boards that are attached to each other making the whole unit look like a microchip sandwich.

This 'piggyback' as we call it comes in two varieties- the rectangular one which works on pre-quadra NUBUS computers and the other one which makes the SC useable on Quadras.

-bm-
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #5  
Old 11-10-1998, 07:33 AM
GF GF is offline
Member
 
Join Date: Nov 1998
Location: Brooklyn, NY USA
Posts: 3
Default Re: SC1

Thanks for the reply. More specifically, will an SCI card that fits into an old IIci fit into a Quadra? If not, what is required, an adapter? If so, where can I get one?

Thanks.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-10-1998, 09:09 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,877
Default Re: SC1

Ok this is where the different piggybacks come into play. When you receive your SC1 take a look at the piggyback card. The Quadra-compatible piggyback has a large diagonal cut along the card. I guess you could also just install it in the quadra to see if it works....

If your piggy is not the Quadra compatible version, you may have difficulty finding one- we haven't made those in years. The Telesales dept may have some info on you can can get one.. give them a call at (800) 333-2137.

-bm-
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #7  
Old 11-11-1998, 07:30 AM
GF GF is offline
Member
 
Join Date: Nov 1998
Location: Brooklyn, NY USA
Posts: 3
Default Re: SC1

thanks bm -

i called and was told a piggy and a firmware update was necessary, of which neither have been available for years.

gf
Reply With Quote
  #8  
Old 02-27-1999, 07:49 AM
Keepsound Keepsound is offline
Member
 
Join Date: Feb 1999
Location: San Terenzo - La Spezia - Italy
Posts: 35
Default Re: SC1

It's possible that we should keep all us SC 1 cards in the trash? I've paid 1000$ four years ago for it !!!
Now I'm also using a Quadra 840 AV, only becose I don't will sell for 2000$ all my Nubus PT I (2 x 442 I/O + Sys Acc + Ext Chasis) system for a never that cost more than 5000$ !!.
And now it's not possible to find a stupid piggy-back ? In Italy we say VAFFANCULO.
Regards

[This message has been edited by Keepsound (edited 02-27-99).]
__________________
Italo Lombardo
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:20 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com