Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-22-2015, 03:12 PM
drumzalicious drumzalicious is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Atlanta, GA
Posts: 307
Default Options for going to PT 12 HD

Hey guys. At a studio I work out of we are currently looking to upgrade our Pro Tools system in our main studio. I'm here just to get feedback and get ideas of different options we could go with.

This room has a live room and a control room separated. 48 inputs. Patch Bays and some analog gear.

System is:
2006 Mac Pro
Pro Tools 8HD
2x DigiDesign 192
1x Avid HDX I/O
Euphonix CS3000 console.
3 different sets of Monitors (NS10 + Genelec)

Main uses are recording live musicians as well as recording vocals. Main songwriter at studio likes to record direct into auto tune. Can have up to 20-30 instances of auto tune

Of course TDM Waves Plugins

What are you guys thoughts on the best solution? I'm a vanilla guy so this is out of my league.
Thanks a ton

EDIT:
We have actually remembered we have a license for Pro Tools 9HD. One of the computers we upgraded recently had 9HD and we still have that license.

Last edited by drumzalicious; 12-23-2015 at 05:57 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-22-2015, 03:17 PM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,587
Default Re: Options for going to PT 12 HD

How can they be running PTHD8 on HDX?

There is no upgrade path from 8 AFAIK.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-22-2015, 06:42 PM
drumzalicious drumzalicious is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Atlanta, GA
Posts: 307
Default Re: Options for going to PT 12 HD

Quote:
Originally Posted by Drew Mazurek View Post
How can they be running PTHD8 on HDX?

There is no upgrade path from 8 AFAIK.
Good question. I just know there are two Digidesign 192 and then the Avid HD I/O

So what would your suggestion be for a system with how we are looking to use it
Reply With Quote
  #4  
Old 12-22-2015, 09:09 PM
albee1952 albee1952 is online now
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 37,136
Default Re: Options for going to PT 12 HD

Given what the studio does, I'd leave it all alone and keep making money with it. If they have money they need or want to spend, buy some more/better mics and preamps or invest in improving acoustics or maybe buy a Kemper Profiler Any major upgrade to Pro Tools is going to require a computer upgrade, and that will be the start of a domino effect as the new computer will require a new OS, which will require a new version of PT, which will require a ton of other updates, which will..............am I painting a clear picture yet

Or, buy a recent(but not the newest) Mac Pro, and upgrade to PT10HD, and keep using the cards and plugins you have, and keep the current workflow.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #5  
Old 12-23-2015, 05:55 AM
drumzalicious drumzalicious is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Atlanta, GA
Posts: 307
Default Re: Options for going to PT 12 HD

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
Given what the studio does, I'd leave it all alone and keep making money with it. If they have money they need or want to spend, buy some more/better mics and preamps or invest in improving acoustics or maybe buy a Kemper Profiler Any major upgrade to Pro Tools is going to require a computer upgrade, and that will be the start of a domino effect as the new computer will require a new OS, which will require a new version of PT, which will require a ton of other updates, which will..............am I painting a clear picture yet

Or, buy a recent(but not the newest) Mac Pro, and upgrade to PT10HD, and keep using the cards and plugins you have, and keep the current workflow.
Looks like we actually have a license for PT 9HD. The computer we upgraded to 12 had 9HD and we still have that license around. That would make it quite a bit cheaper than purchasing a new HD system correct?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Some Options for PT8 innesireinar Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 12-30-2008 02:16 PM
7.0 plus options skwad 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 10-13-2005 04:26 PM
Options for G3 macD 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 03-24-2005 08:54 AM
Q...re; BTD options lemix 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 03-08-2004 09:04 AM
HELP WITH MIX OPTIONS Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 01-31-2000 10:52 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:21 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com