Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-15-2005, 02:54 PM
DJEJCommPro DJEJCommPro is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 13
Default Protools 7.1cs2 MP3 export wrong length....

When I select a file in the regions menu, I can export an aiff just fine. It can be 48k, 44.1, aiff, stereo, whatever....and it exports perfectly. If I leave it selected, and simply select mp3 export instead of aiff, the file becomes 8 minutes long (I'm trying to export a file that is 60 sec). I know that the file length is 1 minute, because 48k aiff export works. 44.1k aiff stereo interleaved works too, (I was exporting it for a cd burn). But when I export the SAME FILE as an MP3, it's 8minutes long (it has a lot of silence at the end).

Is this a bug, or do I have my head up my backside?
  #2  
Old 12-15-2005, 03:44 PM
DJEJCommPro DJEJCommPro is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 13
Default Re: Protools 7.1cs2 MP3 export wrong length....

I've tried different bit rates, sample rates, etc. Still not right.....
Can anyone confirm??
  #3  
Old 12-16-2005, 08:30 AM
Magnetic Magnetic is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Columbus Ohio USA
Posts: 221
Default Re: Protools 7.1cs2 MP3 export wrong length....

Quote:
If I leave it selected, and simply select mp3 export instead of aiff, the file becomes 8 minutes long (
Had exactly the same thing happen...also 8-minutes.

I believe we have a bug here...Digi?
  #4  
Old 12-16-2005, 02:33 PM
DJEJCommPro DJEJCommPro is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 13
Default Re: Protools 7.1cs2 MP3 export wrong length....

Thanks for confirming this.
  #5  
Old 12-22-2005, 11:15 AM
indoe's Avatar
indoe indoe is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Dallas, TX.
Posts: 155
Default Re: Protools 7.1cs2 MP3 export wrong length....

I have a LE system running version 7 and have the exact same problem. It has to be a bug.
__________________
www.klearlightstudio.com
  #6  
Old 12-22-2005, 12:27 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,818
Default Re: Protools 7.1cs2 MP3 export wrong length....

Continued here.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wrong length when exported to mp3 bbbeejung macOS 0 01-07-2014 10:34 PM
command-/alt-plus/minus extends clip to wrong length Frank Kruse Post - Surround - Video 6 04-25-2013 07:48 AM
7.3.1cs2 and Assemblerator - Timecode #'s wrong for Asssembl i hear dead people Post - Surround - Video 1 04-19-2007 08:53 PM
PT6.7 cs1 Export as text still wrong. Farmer Dave Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 11-22-2004 04:45 PM
"Export as Text" STILL WRONG in 6.4!!! Farmer Dave Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 06-01-2004 10:21 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:43 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com