Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-30-2006, 01:00 PM
mroom mroom is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 7
Default H.264 Crashing PC

Having an issue with a H.264 encoded QT randomly crashing ProTools on a XP based system.....any suggestions





-WWoods
Reply With Quote
  #2  
Old 08-30-2006, 01:37 PM
minister's Avatar
minister minister is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Minneapolis, MN
Posts: 4,837
Default Re: H.264 Crashing PC

welcome...

i see this is your first post.


at this time there is no graphic card hardware acceleration for this fancy Apple codec on a PC. it's very CPU dependent. apple, wth its IBM CPUs, are a designed for Apple Quicktime 7 H.264.

basics : in order to play "Standard/internet definition" content 852x480 (480p) video at 24-30 frames per second you will need a 1.25 GHz PowerMac G4 or faster Macintosh computer with 128MB of RAM and a 64MB video card. if you are a PC user you need a 2.8GHz Pentium CPU or faster, at least 256MB of RAM and a 64MB graphic card.

for High-def 720P 1280x720 video at 24-30 frames per second you'll need 1.8 GHz PowerMac G5 or faster with at least 256MB of memory and a 64MB graphic card. Windows users need Dual 2.8 GHz Intel Xeon or faster CPU, at least 1GB of RAM and a 64MB card.

Full High-Def 1920x1080 (1080p) video at 24-30 FPS you will need a MAC machine only. You actually need dual 2.0 GHz PowerMac G5 or faster computer with at least 512MB of RAM and a 128MB or greater video card.

try Microsoft's own WMV-HD content at 1080 P.
__________________
Tom Hambleton CAS
Ministry of Fancy Noises
IMDb
Undertone on Facebook
Undertone Custom Sound Libraries

"Groupable markers would be epochal!"
-Starcrash
Reply With Quote
  #3  
Old 08-30-2006, 02:32 PM
jimlongo's Avatar
jimlongo jimlongo is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: T_dot
Posts: 2,827
Default Re: H.264 Crashing PC

Quote:
Having an issue with a H.264 encoded QT randomly crashing ProTools on a XP based system.....any suggestions
If you have QTPro then open and Export the video as something less demanding. That is smaller size and lower datarate. For instance 360x240 or similar and 1000kbps.

How are you displaying the video track? On your computer monitor or an external video monitor.
__________________
noise | jimlongo
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
8.0.5 crashing barra 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 05-24-2011 05:20 PM
8.0.3 keeps crashing davidreidlive 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 01-18-2010 02:47 AM
8.03 keeps crashing- HELP ! barlevy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 12-23-2009 11:48 AM
M Box - G4 ...Just keeps crashing and crashing... nessein 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 11-11-2003 09:59 PM
>> HD3 crashing OS9 Howardk Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 09-25-2003 04:10 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:54 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com