Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-28-2001, 03:08 AM
Travis Mitchell Travis Mitchell is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Cecilia
Posts: 220
Default A few simple questions

I'm about to buy a Digi001, but i have a few questions about this little beast.

1. Instead of buying monitors for the Digi001 could i run the outs into the AUX on Aiwi home theater system and do it thatway?

2. My computer (PC) has an extra 30 gig hardrive, cd burner, 700 mhz athlon, and 512 RAM....will this be stable?

3. What kind of plugins comes with the 5.1 PT software?, they any good?

4. Should i get a Compressor/limiter to plug instruments into and than plug that into the digi001?

thanks so much guys!.

-Travis
Reply With Quote
  #2  
Old 04-28-2001, 11:41 PM
wettbarkler wettbarkler is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Location: Huntington Beach, CA
Posts: 5
Default Re: A few simple questions

Travis, you can monitor through anything you want. I would suggest you contact the product information hot line listed on this site. They are very helpful and I always get through quickly.

Your gonna also want to go to the compatibility page on this site. 512 ram is cool. Your 700 mhz Athlon sound fine, but your gonna want to check the speed of your extra hard drive. You can always go SCSI if you need to. Your system sounds fine.

You can use any of the plug in effects to record to tape or just on mix. Your choice. It's one of the easiest recording sysems I've ever used. Analog or digi. Hope that helps somewhat. MAKE SURE YOUR SYSTEM IS RIGHT IF YOUR USING A PC.
Brett
Reply With Quote
  #3  
Old 04-29-2001, 01:55 AM
bwstrato bwstrato is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Location: Chicago, IL
Posts: 5
Default Re: A few simple questions

Yes you can plug the system into the aux of your stereo. This provides the advantage of mixing on a device which most listeners will be using, this means if you a/b your mix to other cd's and they sound similar youll be in the ball park.
Good luck!
James
Reply With Quote
  #4  
Old 04-30-2001, 12:04 AM
Travis Mitchell Travis Mitchell is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Cecilia
Posts: 220
Default Re: A few simple questions

Alright, thanks for the advice guys!, its nice to know that i'm not going to have to invest quite as much money as i thought i would have to, just so it will function

-Travis M.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2 simple questions about PT 6.9 HD-TDM MixerGuy Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 07-05-2008 06:43 PM
2 SIMPLE QUESTIONS ?? BADMANN 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 03-03-2007 11:46 AM
3 SIMPLE questions etherealproducer 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 01-15-2005 01:35 PM
Some Simple Questions? Zoolander 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 07-27-2003 09:01 PM
simple XP questions. K.B. 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 04-27-2003 03:04 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:15 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com