Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-12-2014, 09:03 AM
mirolalune mirolalune is offline
Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Dublin
Posts: 1
Default Activating Pro Tools LE 7 in Virtualbox on OS 10.6

Hi

Every time I try to get Pro Tools LE 7 working in Virtual Box on Snow Leopard Server it generates the following message
The machine is a MacbookPro 9.1 running OS 10.8.5

Failed to attach the USB device Digidesign Mbox 2 [0140] to the virtual machine Snow Leopard.

USB device 'Digidesign Mbox 2' with UUID {a8504fe7-d71f-41f9-8e2e-3492e93cde56} is busy with a previous request. Please try again later.

Result Code: NS_ERROR_INVALID_ARG (0x80070057)
Component: HostUSBDevice
Interface: IHostUSBDevice {173b4b44-d268-4334-a00d-b6521c9a740a}
Callee: IConsole {8ab7c520-2442-4b66-8d74-4ff1e195d2b6}


I've tried to activate the mbox in the menu and by the menu bar but nothing seems to work.

Any advice on this would be great

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 03-12-2014, 10:30 AM
tom_lowe tom_lowe is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: London, UK
Posts: 1,078
Default Re: Activating Pro Tools LE 7 in Virtualbox on OS 10.6

I don't think Pro Tools is qualified to run in Virtual Machines. Considering they can have issues with accessing drivers I'd advise run it on the OS or on a separate partition.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-12-2014, 11:28 AM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Activating Pro Tools LE 7 in Virtualbox on OS 10.6

Pro Tools can not see the USB port correctly through the Virtual Box interface
Not an uncommon problem with virtual machines in general

So give up on it now unless you are a master programer and want to spend the next year tweaking VB
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Issues activating Pro Tools [solved] Lehsyrus macOS 4 09-03-2013 12:19 PM
11R and Vitualmachine/Virtualbox SteveD@avid Eleven Rack 0 08-27-2011 03:47 AM
Pro Tools 9.0.2 freezing on activating inserts CatalystMusic macOS 0 05-23-2011 12:42 PM
Activating Pro tools LE 8 Afact 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 03-16-2011 09:55 AM
Anyone using Sun VirtualBox to run Windows??? BHeller 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 06-11-2009 03:09 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:43 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com