Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > General Discussion & Off Topic > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-29-2004, 11:37 AM
metrov metrov is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: California
Posts: 24
Default Need FX

Hi,

I'm sort of new to Protools, or digital recording for that matter. I have Protools LE, mBox, on Mac OSX. I'm looking for a way to process audio tracks with unusual FX. For example, say I lay down an audio drum track. Then I want to put an effect on that track. I know I can use d-Verb or Flanger, but I'd love to try some FX that are more extreme. Say I want those drums to sound like a grinding machine or something.

Can anyone recommend any 3rd party FX that can do this sort of thing?

I have a bunch of synthesizers -- Absynth2, FM7, Plex, but as far as I can see, there's not a way to process sounds thru these synths. Please explain if I'm wrong.

Thanks a million
Reply With Quote
  #2  
Old 04-29-2004, 01:22 PM
amiller amiller is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Phoenix, AZ USA
Posts: 210
Default Re: Need FX

Hi Metrov, I tried to post before, but it never went through. So a quick recap in list format:
1. Browse the 3rd party developers section on this site.
2. Even "Normal" plugs can do unexpected things.
3. Try looking at the Waves Pro-FX bundle, in particular Enigma (also check out Soundtoys, Pluggo (Cycling 74), Hopefully others will chime in with even more specifics...
4. Don't be afraid to download the demos and try 'em out! Good luck!
__________________
PT 12.7 HDX 2/Mac OS 10.10.5
2012 Mac Pro 3.46GHZ/64GB RAM
Reply With Quote
  #3  
Old 04-29-2004, 02:48 PM
metrov metrov is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: California
Posts: 24
Default Re: Need FX

Hey, thanks, I'll check those out
Reply With Quote
  #4  
Old 04-29-2004, 05:48 PM
metrov metrov is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: California
Posts: 24
Default Re: Need FX

I checked out the above-suggested plugins, and they're either too expensive, or not what I'm looking for. Does anyone else have any ideas about how I distort and otherwise manipulate audio tracks beyond the normal reverb, flanger, etc?

Thanks
Reply With Quote
  #5  
Old 04-29-2004, 07:29 PM
Simon666 Simon666 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Sydney
Posts: 531
Default Re: Need FX

OK, a few threads and links for you to read ! These all relate to freeware FX and instruments.

Pluggo (instruments and FX on your Protools tracks)
http://duc.digidesign.com/showflat.p...t=1&PHPSESSID=

Plogue Bidule (midi to VST/AU instruments and FX in Plogue Bidule, feed audio to Protools)
http://duc.digidesign.com/showflat.p...t=1&PHPSESSID=

And not free but cheap :

FXpansion VST-RTAS adapter (VST instruments and FX in your Protools tracks)
http://www.fxpansion.com/product-rtasadapter-main.php

Freeware instruments & FX that will work either via the FXpansion adapter or Plogue Bidule :
http://www.kvr-vst.com/forum/viewtopic.php?p=479837

Finally, free RTAS :
make sure you get :
Frohmage
http://www.ohmforce.com/ViewCategory...tegory=Effects
and North Pole
http://www.prosoniq.com/




Reply With Quote
  #6  
Old 04-29-2004, 09:19 PM
metrov metrov is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: California
Posts: 24
Default Re: Need FX

THANK YOU, simon666
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:38 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com