Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-14-2000, 06:08 PM
Chad Bumstead Chad Bumstead is offline
Member
 
Join Date: Jun 2000
Location: Newbury Park, CA, US
Posts: 12
Default Anyone Using Dual Monitor Setup For Win98?

Has anyone tried using two monitors with Digi001 / Win98? I have an AGP card and would love to go out and get a $30 PCI card but I've heard that there can be major problems. I would love to have the mix and edit windows on seperate monitors.

Chad
Reply With Quote
  #2  
Old 07-15-2000, 08:26 AM
mark king mark king is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: England
Posts: 274
Default Re: Anyone Using Dual Monitor Setup For Win98?

I do but I use a matrox G400 dual head which has two outputs on one card . If you get a second card it will use another IRQ. Do you have one spare? If not this could cause problems.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-17-2000, 05:28 PM
Chad Bumstead Chad Bumstead is offline
Member
 
Join Date: Jun 2000
Location: Newbury Park, CA, US
Posts: 12
Default Re: Anyone Using Dual Monitor Setup For Win98?

I should have a spare IRQ. My system is stripped of everything but digi001. But I heard that Microsoft doesn't recommend using two different cards. How much was your Matrox card?
Reply With Quote
  #4  
Old 07-18-2000, 12:44 AM
mark king mark king is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: England
Posts: 274
Default Re: Anyone Using Dual Monitor Setup For Win98?

I am in the UK and the card cost £119 but I would guess it would probably be about the same in in US dollars as we always pay over the odds in the UK.

The one I have is the 32Meg ram version and not the g400max which has a faster cpu (more expensive)
Reply With Quote
  #5  
Old 07-18-2000, 05:18 PM
McKellip McKellip is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Boise, ID.
Posts: 158
Default Re: Anyone Using Dual Monitor Setup For Win98?

I went out and bought a $50 - $60 video card from CompUsa. It is an ATI X-pert@work card 8 megs. My main video card is an AGP slot 16 MB card. Win 98 sets up the second card fairly painless. I am not completely satisfied with the clearness or the color matching of the two monitors. Both set to the exact same setting, but one appears not as clear, and I cannot get the colors to match between monitors.



------------------
RLM
__________________
Custom Built Intel Core2 Quad
Q9550 Yorkfield 2.83GHz
ASUS P5Q Deluxe LGA 775 Intel P45
Zalman CNPS9500 cooling Fan
ASUS EAH3450 512MB Radeon 64 bit video
SIIG 1394 PCI firewire
Corsair 650 Watt power supply
Corsair 4GB DDR2 1066 ram
2X Western Digital Caviar 640GB SATA 3.0Gb/s
Lite-On 20x DVD-r
Dual 22" Hannspree LCD

Control 24/Digi 003R/PT10/RME ADI-8/Waves SSL/Waves Platinum/URS CSP/IK Total Studio 2 bundle/Massey/Strike/MPTK 1
Reply With Quote
  #6  
Old 07-19-2000, 12:32 AM
mark king mark king is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: England
Posts: 274
Default Re: Anyone Using Dual Monitor Setup For Win98?

I got mine fairly close but my monitors are different makes so they will never be the same. I also had to wait until the monitors had warmed up as one would take longer than the other
Reply With Quote
  #7  
Old 07-20-2000, 11:27 AM
Oldaker Oldaker is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Posts: 1
Default Re: Anyone Using Dual Monitor Setup For Win98?

Great, I've got an LE with Win98 and a 20 inch monitor, but want to add a Panasonic PT-L5 projector tied in as a second monitor. At 12 feet the image should be about 100 inch diagonal. Going to borrow one to see how it works. Anyone tried this?
Reply With Quote
  #8  
Old 07-21-2000, 12:17 AM
mark king mark king is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: England
Posts: 274
Default Re: Anyone Using Dual Monitor Setup For Win98?

No but I want to!!!!
Reply With Quote
  #9  
Old 08-11-2000, 06:19 AM
wildhorses wildhorses is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Dallas, TX USA
Posts: 1
Default Re: Anyone Using Dual Monitor Setup For Win98?

I am running dual monitors from a Matrox G400 card and have no problems matching... Used to have dual monitors on my Macs and am amazed how far Windows is behind Mac.

On Windows, any dialog boxes, warnings, etc. open split between the two monitors! This happens even if you indicate "Open All Dialog Boxes in Main Monitor". Windows is very poor at documenting the use of dual monitors. Most of the documentation treats dual monitors as though you are SWITCHING between two monitors, not utilizing them simultaneously. Very iritating oversight by Microsoft, and they are not very keen on correcting. Apple, on the other hand, has had dual monitor capability and functionality for at least 5 years.

Don't get me wrong, I'm not an Apple promoter. Just have both systems and have to say that Apple is light years ahead of Windows based machines. My IBM dual 733mhz machine running NT is nowhere near as fast as my Mac G-4 500.
Reply With Quote
  #10  
Old 08-11-2000, 10:46 AM
B.Ray B.Ray is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Posts: 900
Default Re: Anyone Using Dual Monitor Setup For Win98?

wildhorses,

Just curious. Why would you waste money on such an inferiour product as that PC? That had to be very expensive (with dual processors).
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dual monitor vs single monitor setup Whasssaaahhh Pro Tools 9 23 03-17-2014 01:24 PM
Still on Dual monitor setup gerax Pro Tools TDM Systems (Win) 2 07-07-2006 12:51 PM
new to dual monitor setup... shynomi 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 02-09-2005 10:16 PM
Dual monitor setup question. odysseys 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 11-05-2002 08:29 AM
Dual monitor setup questions kjax 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 05-17-2002 12:09 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:52 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com