Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S1, S3, Dock and Control App

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 04-13-2024, 08:52 AM
mkerner129 mkerner129 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Denver Colorado USA
Posts: 4
Default Re: Avid Control won't work after updates

Hi all. I’m having the same problem but in a Mac. Same exact issue where my iPad doesn’t show up to add as a surface on the computer and the red exclamation point on the tablet. Has anyone found a fix?
Thanks.
Reply With Quote
  #12  
Old 04-13-2024, 01:39 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 4,641
Default Re: Avid Control won't work after updates

Quote:
Originally Posted by mkerner129 View Post
Hi all. I’m having the same problem but in a Mac. Same exact issue where my iPad doesn’t show up to add as a surface on the computer and the red exclamation point on the tablet. Has anyone found a fix?
Thanks.
Have you updated EuControl to the same version? Are they both on the same netwrok/subnet?
Reply With Quote
  #13  
Old 04-15-2024, 10:58 AM
withfeeling withfeeling is offline
Member
 
Join Date: Mar 2023
Location: dubai
Posts: 1
Default Re: Avid Control won't work after updates

Also having the same issues! :-(
Reply With Quote
  #14  
Old 04-15-2024, 11:11 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 4,641
Default Re: Avid Control won't work after updates

Quote:
Originally Posted by withfeeling View Post
Also having the same issues! :-(
Again, there are many things that can cause this....If you want hep please post morning info.
Reply With Quote
  #15  
Old 04-16-2024, 05:17 PM
guitarman6 guitarman6 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Brooklyn, NY
Posts: 66
Default Re: Avid Control won't work after updates

Spoke to support today about issue with Ultimate 2024.3.1 and Avid Control app on iPad via EuCon 2023.11 install (EuControl app). Apparently app doesn't seem to work beyond iOS v15...bummer for those of us that keep our iOS devices up to date and want to pull out this tool every once and a while. Bigger bummer for those who depend on it to run their S-consoles! Their support page says it supports up to iOS v16 but I don't believe I remember it working in v16 either.

I can confirm my iPad and the EuControl software see each other, but when session is open with EUCON enabled the session doesn't talk to EuControl properly so nothing registers on the iPad device.

If you look at AVID Control app on Apple App Store the last update was 5 months ago "bug fixes". Hopefully this June (or sooner) we'll see an iOS app update that supports iOS 17+ along with new PTU updates.
__________________
MBP M1 Max | 64 GB | 4TB | macOS Ventura version 13.6.7

[Legacy] Mobile: MBP Retina 2.6 HGz Intel Core i7 w 16 GB 1600 MHz DDR3 running macOS Catalina (10.15.7) w/ Pro Tools Ultimate 2020.12

[Legacy System] Studio: Mac Pro 2 x 2.93 GHz Quad-Core Intel Xeon w 16 GB 1066 MHz DDR3 RAM running OS X 10.8.5 using Pro Tools v10.3.9 & v11.3.2 HDX w/ AVID HD I/O
Reply With Quote
  #16  
Old 04-16-2024, 05:50 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 4,641
Default Re: Avid Control won't work after updates

Quote:
Originally Posted by guitarman6 View Post
Spoke to support today about issue with Ultimate 2024.3.1 and Avid Control app on iPad via EuCon 2023.11 install (EuControl app). Apparently app doesn't seem to work beyond iOS v15...bummer for those of us that keep our iOS devices up to date and want to pull out this tool every once and a while. Bigger bummer for those who depend on it to run their S-consoles! Their support page says it supports up to iOS v16 but I don't believe I remember it working in v16 either.

I can confirm my iPad and the EuControl software see each other, but when session is open with EUCON enabled the session doesn't talk to EuControl properly so nothing registers on the iPad device.

If you look at AVID Control app on Apple App Store the last update was 5 months ago "bug fixes". Hopefully this June (or sooner) we'll see an iOS app update that supports iOS 17+ along with new PTU updates.
If the App runs and is available in the App store then it is OK and you have a different issue. Just to check, in the Avid Control App at the top left of the screen near the Counter theres no red ! mark?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Does Avid Control work with Ios 15 TrackerLe Avid S1, S3, Dock and Control App 2 09-23-2021 03:24 PM
Does EuCon 3.4.1 work with Avid Control? Armando Avid S1, S3, Dock and Control App 0 09-19-2020 02:52 PM
Avid Control v19 won't work with Eucon v20 KeyplayerG Artist Series 0 03-09-2020 05:20 PM
Avid Control - updates halt for about 200ms every second basehead617 Avid S1, S3, Dock and Control App 2 01-13-2020 02:40 AM
does D-Control need updates to work with PT10? reichman ICON & C|24 5 09-24-2012 10:54 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:34 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com