Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-16-2008, 07:46 AM
Frank Kruse Frank Kruse is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: old europe
Posts: 5,728
Default BUG (?): Match clip doesn´t work on split mono

Hi,

I have a bunch of ADR files recorded on stereo tracks (boom/lav). When I right-click PT 7.4 shows me all the other takes but when I do a "split track to mono" match clips doesn´t find any matches on the single .L and .R clips.

Is this a bug or a feature?

Frank.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-16-2008, 12:10 PM
Ray JB Ray JB is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: New Zealand
Posts: 539
Default Re: BUG (?): Match clip doesn´t work on split mono

Use Sibliminator on the files. The match will then work on the .L and .R's
Reply With Quote
  #3  
Old 12-16-2008, 12:21 PM
FajitaTone FajitaTone is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Seattle, WA
Posts: 1,239
Default Re: BUG (?): Match clip doesn´t work on split mono

Quote:
Originally Posted by Ray JB View Post
Use Sibliminator on the files. The match will then work on the .L and .R's

Sounds like a "feature" Frank...

__________________
Ray Trujillo
Freelance Audio Engineer
Reply With Quote
  #4  
Old 12-16-2008, 01:24 PM
Frank Kruse Frank Kruse is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: old europe
Posts: 5,728
Default Re: BUG (?): Match clip doesn´t work on split mono

Quote:
Originally Posted by Ray JB View Post
Use Sibliminator on the files. The match will then work on the .L and .R's
Thanks Ray,

what puzzles me is that PT is able to find matches when the exact same audio lives on their original "birth-track" but then when I spilt the track to mono, it won´t anymore.

Doesn´t make sense to me. On the other hand...is there a bug that makes sense?
Reply With Quote
  #5  
Old 12-16-2008, 04:22 PM
The Cargo Cult's Avatar
The Cargo Cult The Cargo Cult is offline
The Cargo Cult
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 296
Default Re: BUG (?): Match clip doesn´t work on split mono

all bugs make sense to someone (eventually).

the field recorder behaviors, however, are a whole different class of "features" which don't conform to the normal laws of programming.
they're like quantum features - you can never really be sure what the result will be at any given moment. in fact you can't really say for sure if a feature exists at all until someone makes an observation of it.

Einstein and Bohr had a well documented argument over whether or not Scene and Tape metadata should be interchangeable. Despite Einstein's resistance to the idea it is now widely accepted that BWF metadata exists in an inherently chaotic world.

see what happens when I don't have any work...
mindless nonsense like this.
sorry.
justin
Reply With Quote
  #6  
Old 12-17-2008, 06:34 AM
FajitaTone FajitaTone is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Seattle, WA
Posts: 1,239
Default Re: BUG (?): Match clip doesn´t work on split mono

Quote:
Originally Posted by maggot View Post
all bugs make sense to someone (eventually).

the field recorder behaviors, however, are a whole different class of "features" which don't conform to the normal laws of programming.
they're like quantum features - you can never really be sure what the result will be at any given moment. in fact you can't really say for sure if a feature exists at all until someone makes an observation of it.

Einstein and Bohr had a well documented argument over whether or not Scene and Tape metadata should be interchangeable. Despite Einstein's resistance to the idea it is now widely accepted that BWF metadata exists in an inherently chaotic world.

see what happens when I don't have any work...
mindless nonsense like this.
sorry.
justin

Tesla's metadata worked better, that's why he's dead and we don't use it.

__________________
Ray Trujillo
Freelance Audio Engineer
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Stereo EQ3 doesn´t split to mono Frank Kruse Post - Surround - Video 0 04-15-2010 03:57 AM
5.1 multichannel split to mono DHiggins Post - Surround - Video 8 07-24-2009 10:06 AM
Is is possible to split the SP/DIF into dual mono? Albert VS 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 09-25-2005 07:19 PM
grabber doesn´t select clip with fades Frank Kruse Post - Surround - Video 0 07-14-2005 08:44 AM
What do i import a "dual mono" audio file as??? mono or split stereo? peter parker 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 07-17-2002 04:02 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:16 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com