Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-13-2011, 10:29 AM
Kurt Briggs Kurt Briggs is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: New York
Posts: 7
Default Problems with Standalone ASIO Driver version 8 for 003R

I am posting this in both the Pro Tools and Pyramix forums as the driver is an Avid Digidesign driver but the problem actually occurs when using Pyramix. I’m hoping both forums will forgive the ‘third party’ flavor.

I recently upgraded to Pro Tools 7.4 for Mac. This is running fine on this platform. However, I also run Pyramix on a PC using the 003R. I have been doing this for 3 years without problems. On installing PT 7.4 the install program updated the firmware on my 003R and since then Pyramix has not been addressing channels correctly while recording. For example, Internal busses are recording onto the ‘live record tracks” when NOT routed to the main bus in any way or in the recording path. In other words, if I punch in to a third track where existing material exists ‘above it’ this original material finds its way onto the third track.

I decided that this must be an issue with the driver as a result of upgrading the firmware, so I downloaded the latest Standalone ASIO Driver—Version 8.03 from the Avid Site. After installing this to the PC I have had various problems:

1) Driver reported as missing by Pyramix software (Which means the program won’t load at all.)

2) Driver found by Pyramix VS3 Control Panel (in Windows XP Control Panel Menu) and version reported correctly—including correct Input/out and buffer, but still not found by the program itself on load.

3) Driver not found by Pyramix VS3 Check applet—which then crashes after reporting this. Even though reported by VS3 Control Panel immediately before.

4) Driver Install program adds older version of C++ Redistributable Files 8.0.56336 — I believe Waves or Pyramix has already added version 8.0.59193. Driver still not found even with either of these files deleted.

5) Unable to reinstall old driver as it will not recognize the interface. Even after uninstalling and manually deleting driver in system files and rebooting everything multiple times.

6) The Windows XP XP2 System won’t rollback the driver.

Has anybody had these kinds of problems and found the solution? I would be glad to hear from you ASAP.

Thank you,

Kurt
Reply With Quote
  #2  
Old 01-13-2011, 10:39 AM
Park Seward's Avatar
Park Seward Park Seward is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Grants Pass, OR
Posts: 4,284
Default Re: Problems with Standalone ASIO Driver version 8 for 003R

Perhaps you can get more contributions on the Windows forum. I can't help with XP.
__________________
Park
The Transfer Lab at Video Park
Analog tape to Pro Tools transfers, 1/4"-2"
http://www.videopark.com
MacPro 6 core 3.33 GHz, OS 10.12.1, 8 GB RAM, PT12.6.1, Focusrite Saffire Pro 40, PreSonus DigiMax, MC Control V3.5, dual displays,
Neumann U-47, Tab V76 mic pre, RCA 44BX and 77DX, MacBook Pro 9,1, 2.3 Mhz, i7, CBS Labs Audimax and Volumax.
Ampex 440B half-track and four-track, 351 tube full-track mono, MM-1100 16-track.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is the 003R ASIO driver working in Win7 yet? dwells Windows 1 10-02-2011 11:58 AM
Problems with Standalone ASIO Driver version 8 for 003R Kurt Briggs 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 01-14-2011 08:32 AM
d24 / 888 IO / windows xp / standalone asio driver (7.3) zeh Digidesign Hardware & Software 1 04-28-2007 08:30 PM
PTLE Standalone ASIO driver simply refuses to work Statick 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 03-13-2006 10:02 AM
Is the fully supported/non-beta version of the ASIO Driver released? oceandrive 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 17 07-09-2003 06:25 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:59 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com