Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-05-2010, 01:04 PM
Avi Bortnick Avi Bortnick is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 72
Default Can I hide tracks in Edit window but not in Mix window?

I'd like to be able to hide tracks in the Edit window, but still have them available in the Mix window. There must be a way to do this, and am wondering if anyone can clue me in...
Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-05-2010, 07:20 PM
daeron80 daeron80 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Orlando, Florida, USA
Posts: 4,049
Default Re: Can I hide tracks in Edit window but not in Mix window?

Not as far as I know. Unless they added it as a new feature in 8.x. Probably not. Would be handy.
__________________
David J. Finnamore

PT 2022.9 Ultimate | Clarett+ 8Pre | macOS 12.6 on a MacBook Pro M1 Max
PT 2022.5 | Saffire Pro 40 | Win10 latest, HP Z440 64GB
Reply With Quote
  #3  
Old 06-05-2010, 11:55 PM
Paul Cavins Paul Cavins is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Cincinnati
Posts: 328
Default Re: Can I hide tracks in Edit window but not in Mix window?

I would guess that ultra-minimizing the track height is your best option here.

PC
__________________
I don't know karate but I know KA-RAZY!
Reply With Quote
  #4  
Old 06-06-2010, 01:14 AM
danander11 danander11 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Alabama, USA
Posts: 4,018
Default Re: Can I hide tracks in Edit window but not in Mix window?

Quote:
Originally Posted by Paul Cavins View Post
I would guess that ultra-minimizing the track height is your best option here.

PC
Set the track height to Micro then drag it to the bottom of the tracks list in the edit window..

I try to keep only the tracks I'm working on in view whilst editing.. Highlight all of the tracks you want to see, hold ALT-SHIFT (is that Option-Shift for Mac?), and select FIT TO WINDOW.. This places the non essential tracks outside of view..

When I finish with a track I even sometimes set them to Block mode just to not be distracted by them.

It's all in what you want though...

For me, adding folders to the regions window, and maybe even the tracks themselves would be a great improvement.. if we're asking that is..
__________________
Here I am,
after time not long...
and thankful for the break,
What I found when I got there,
was that I couldn't stay away!

Hobo Shave!
Reply With Quote
  #5  
Old 06-06-2010, 04:20 AM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,455
Default Re: Can I hide tracks in Edit window but not in Mix window?

Quote:
I'd like to be able to hide tracks in the Edit window, but still have them available in the Mix window.
This can't be done.

You should explore Memory Locations, and in particular Show/Hide and Track Heights.
__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.7 | Logic Pro X.4.2 | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X.4.2 | OS 10.12.6
Reply With Quote
  #6  
Old 06-06-2010, 06:38 AM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 4,906
Default Re: Can I hide tracks in Edit window but not in Mix window?

Quote:
Originally Posted by PT Lover View Post
This can't be done.
I was pretty shure that you could show/hide independently in the two windows before. PT 5 or 6. I never worked on 7.

I was out of it for a few years, so when I got back in with PT8 I was disappointed to see this. In a dual screen setup this is pretty basic.

Anyone else remember it like this?
__________________
Life-long audio enthusiast and small studio owner. Retired.
Mac Mini M1, 16GB RAM. 512GBinternal(3000MB/s),2TB(1300MB/s),2TB(350MB/s)
MacOS 11.6.8. PT 2020.12.1 (2022.12 beta for testing)
Topping D50 DAC, Dynaudio BM6p, 2 x Artist Mix, SSL UC1, EuControl on iPad.
Reply With Quote
  #7  
Old 06-06-2010, 04:09 PM
daeron80 daeron80 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Orlando, Florida, USA
Posts: 4,049
Default Re: Can I hide tracks in Edit window but not in Mix window?

Don't think so. I've used it continuously since version 3.1 and I don't remember it ever being an option.
__________________
David J. Finnamore

PT 2022.9 Ultimate | Clarett+ 8Pre | macOS 12.6 on a MacBook Pro M1 Max
PT 2022.5 | Saffire Pro 40 | Win10 latest, HP Z440 64GB
Reply With Quote
  #8  
Old 06-07-2010, 03:28 AM
tamasdragon tamasdragon is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Hungary
Posts: 2,190
Default Re: Can I hide tracks in Edit window but not in Mix window?

Maybe I'm wrong, but I don't remember such function. Imo it would create serious chaos... (at least in my case...)
__________________
my blog:Tamas Dragon
Reply With Quote
  #9  
Old 06-07-2010, 07:31 AM
daeron80 daeron80 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Orlando, Florida, USA
Posts: 4,049
Default Re: Can I hide tracks in Edit window but not in Mix window?

You know you're a pro when you dream new Pro Tools features.
__________________
David J. Finnamore

PT 2022.9 Ultimate | Clarett+ 8Pre | macOS 12.6 on a MacBook Pro M1 Max
PT 2022.5 | Saffire Pro 40 | Win10 latest, HP Z440 64GB
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
hide/show tracks in edit window? fransmo Tips & Tricks 5 07-16-2016 07:55 AM
Tracks Showing in Mix window but not Edit window midi sordino 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 06-23-2010 10:43 PM
Show/Hide Tracks window shortcut? bdangler Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 05-06-2010 09:54 AM
Can't find the Show/hide & Edit Grps window in Mix Giabella 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 02-28-2005 12:59 PM
Track hide/show window...drag multiple tracks JesseF 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 03-01-2004 01:53 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:24 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com