Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-07-2008, 01:20 PM
arbyis arbyis is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1
Default 002 mute light not turning off

hi there- has anybody else encountered this problem? my 002 rack mute light will not switch off. any help is greatly appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-07-2008, 02:09 PM
RussUK RussUK is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Northern Ireland
Posts: 3,725
Default Re: 002 mute light not turning off

Does this happen in standalone and also when running Pro Tools?

Can you hear audio even though the light won't go off?

Also post your system info including software versions etc. it helps Digi and the rest of the gang here when trying to help.
__________________
I work with amazing people who do incredible things.

Founder of the Expert Sites.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-07-2008, 07:19 PM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 38,554
Default Re: 002 mute light not turning off

Sounds like the power harness issue to me. Does it also make clicking sounds? Will Protools open or does it say hardware not found? Reseating the harness is simple on the rack version. Just remove the top cover. The PSU is on the right side(with front facing toward you). Follow the wire bundles to 3 white plastic/nylon connectors. Use a small screwdriver to lift the locking tab and pull/reseat each connector 5-6 times to scrape thru the oxidation on the pins. Odds are better than 50/50 that you will be back up and woring.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #4  
Old 12-08-2008, 04:45 PM
pinstudio pinstudio is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 176
Default Re: 002 mute light not turning off

I'm sure this happened to every person that bought an 002R (MYSELF INCLUDED). albee1952's solution will work. Amazingly, I don't even keep the screws on the top of my unit any more, just so I can open it on a regular basis.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-08-2008, 04:55 PM
foundationonline foundationonline is offline
Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Bay Area
Posts: 75
Default Re: 002 mute light not turning off

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
Sounds like the power harness issue to me. Does it also make clicking sounds? Will Protools open or does it say hardware not found? Reseating the harness is simple on the rack version. Just remove the top cover. The PSU is on the right side(with front facing toward you). Follow the wire bundles to 3 white plastic/nylon connectors. Use a small screwdriver to lift the locking tab and pull/reseat each connector 5-6 times to scrape thru the oxidation on the pins. Odds are better than 50/50 that you will be back up and woring.
Also..... follow the instructions above like was posted but also go to Radio Shack or similar electronics store and buy some Dexoit or Pro Gold (contact cleaner) and clean the contacts with it with a cotton q-tip. It will help insure a better connection.

cheers
Reply With Quote
  #6  
Old 12-08-2008, 07:42 PM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 38,554
Default Re: 002 mute light not turning off

Good advice but don't spray Pro Gold on the parts(it can raise hell). Instead, spray it on foam swaps(like for cleaning VCR heads) and wipe onto the pins.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Turning off Mute playback, and only mutes? Farmer Dave macOS 4 02-24-2014 01:27 PM
Turning off "auto mute" gillesmorneault666 Tips & Tricks 8 09-30-2006 10:56 AM
Only getting mute light!!! Devion1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 12-08-2005 06:12 AM
Red Light & Speaker Mute henrygod Tips & Tricks 1 01-11-2005 04:36 PM
002 dead except for mute light roman brow 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 09-14-2003 06:19 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:45 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com