Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-07-2006, 11:23 AM
gerax gerax is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Modena, Italy
Posts: 1,616
Default Still on Dual monitor setup

Hi all!

I did a search on the TDM and LE forums to find a solution for this annoying thing I'm experiencing with PT7.1 (002R/LE setup, hope you don't mind if I ask it here as I think it's not native/HD dependant), but only found part of the solution. I'm still having to deal with the fact that whenever I open a session the window on my right screen (my primary is the left one) is offset by a tiny bit, it's off-centered and I have to manually reposition it to be in the ceneter of the screen with the edges lined up with the main PT window; I already tried the taskbar/closing thing, and it worked to some extent, in that the main window always opens stretched across the two screens, but this little issue with the right window still doesn't work like it should...any tips or ideas? BTW, my right window is the Edit one (I keep them the other way around most users do, mix on the right edit on the left, for me is mix on the left, edit on the right), and I have a Matrox P750 triple head card, set up as dual head + fetaure TV preview, resolution on both screens is 1024x768.

Thanx

L.G.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-07-2006, 12:48 PM
nikki-k nikki-k is offline
Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Hobette Alley
Posts: 2,357
Default Re: Still on Dual monitor setup

Unfortunately, this is an issue, and it does not appear to be high on the priority list (judging by the time it has existed, and number of CS updates).

I use a similar setup, and suffer from the same...err, used to. The only time I do is when a new release comes out, I have to adjust each session I open. Once done, they are all fine ('til next release)

What I have noticed is the left (primary) screen can have say, the Edit window. If I stretch it to fully occupy that "side," it wants, or needs, to have several pixels of "breathing room." If I set the Mix window in the right, or secondary, monitor, and place it within a few pixels of the edge of the Edit window (which I would do if I stretch the Mix window to fully fill the secondary screen), the Edit window "pushes" it to the right, and slightly offscreen. I believe this is what you are speaking of?

If so, it is a simple, albeit PITA, solution: simply give the Edit window a few, or several, pixels of breathing room. WHen stretching the right-hand window (Mix, in my example), simply leave several pixels of space to it's left (closest to the left monitor screen area). I also leave a few pixels of breathing room on the right end of the Mix window, between it and the right-most edge of the PT app.

While this sucks (IMO), I have found that it works every time, and I have had NO issues since adopting this new (PITA) behaviour/bug. Top-to-bottom stretching has been A-OK the entire time. No issues there for me.

If that was your issue, and this proves to be a viable workaround, cool! If not, then if you could take a screenshot and host it somewhere, and point me to it, I can see what you are experiencing and try to help out(if possible). Or, I could throw a screenshot of what I do, and post a link here.
__________________
nikki k
Eagles may soar, but weasels don't get sucked into jet engines.
On the other hand, you have different fingers.
Quote:
Originally Posted by nikki-k View Post
Sometimes ya just gotta put your tongue on the 9V battery just to see what all the fuss is about.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-07-2006, 01:51 PM
gerax gerax is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Modena, Italy
Posts: 1,616
Default Re: Still on Dual monitor setup

Nikki, many thanx for taking the time to answer.
Unfortunately the behaviour you describe is not what I'm experiencing (or at least it differs a bit); I'll se if I can post a screenshot tomorrow, in the meantime I'll try to give a brief explanation; simply, each time I open a session the main window is stretched across the two screens, as it should, so this is a go; my left window (I have the mix window on the left screen) is perfectly stretched to fill the screen with its edges touching those of the main window, this is another go; my right window (the edit) starts a bit lower and off center (to the right) so that its low and right edges fall beyond the screen's limit, and the horizontal scrolling bar on the main window appears to let me scroll to the end of the edit window, this is a NO GO...what trips me is that the dimensions of the edit window (the right one) are exactly the same as those of the mix/left window...if I drag it in position I don't have to resize it. This is a PITA to do each time I open a new session...not that it prevents me from working, it's 5 seconds I loose on each session, no big deal, but it's definitely a thing I'd like to get rid of...and what makes it worse is that all the various CS didn't fix it...How comes that 6.9 was superstable (graphicwise) and 7 is so buggy??
Well I'll post a pair of screenshots tomorrow, thanx for reading thru the post, I hope somebody has a fix for this.

L.G.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dual monitor vs single monitor setup Whasssaaahhh Pro Tools 9 23 03-17-2014 02:24 PM
Dual LCD monitor setup advice Ruben_B 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 03-16-2005 05:05 PM
new to dual monitor setup... shynomi 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 02-09-2005 11:16 PM
Dual monitor setup questions kjax 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 05-17-2002 01:09 AM
Anyone Using Dual Monitor Setup For Win98? Chad Bumstead 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 08-14-2000 11:25 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:36 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com