Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-14-2015, 10:15 AM
davidfindlay davidfindlay is offline
Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Halifax, Canada
Posts: 4
Default Unsure which version of PT 12 to buy

It's not as easy as it once was...

I have a short time between projects (like 1 day) to upgrade or not. Does PT 12 have input monitoring as standard, or do I need to do the "alt K" thing? I had PT HD 7.4 but was forced to get rid of my HD Hardware to upgrade and now I use 10 and 11 with an Apollo Quad. I do mostly film scoring with some music and audio production/recording work

I cannot understand why input monitoring is not standard...but alas. Is 12 worth it? And (so many questions)...is it better to take the contract or buy it outright?

Sorry, Avid, but your website is really not very helpful in this regard and I can't get a human on the phone.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-14-2015, 10:25 AM
thanos4 thanos4 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 452
Default Re: Unsure which version of PT 12 to buy

Hi
Pro tools 12.1 has input monitoring (like in HD) so you don't need to press alt + K all the time...
However,I've been using pro tools since version 7 till now...i can tell you pro tools 12 is just awesome (for me at least)...very very stable...
Also if you purchase it you will have also 10 and 11
Reply With Quote
  #3  
Old 08-14-2015, 11:23 AM
davidfindlay davidfindlay is offline
Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Halifax, Canada
Posts: 4
Default Re: Unsure which version of PT 12 to buy

Thank you...! I think you may have tipped the balance! I have 10 and 11...but I am reaching for my credit card now...
Reply With Quote
  #4  
Old 08-14-2015, 11:43 AM
jesele jesele is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Sweden
Posts: 203
Default Re: Unsure which version of PT 12 to buy

What system are you using thanos4?

Jesper
Reply With Quote
  #5  
Old 08-14-2015, 11:48 AM
thanos4 thanos4 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 452
Default Re: Unsure which version of PT 12 to buy

Quote:
Originally Posted by jesele View Post
What system are you using thanos4?

Jesper
I am on hackintosh with 10.10.5 (updated yesterday)
16Gb Ram
i7 3820 on Ga-x79-ud5 mobo
Os in SSD Samsung 840 Pro
Reply With Quote
  #6  
Old 08-14-2015, 12:07 PM
davidfindlay davidfindlay is offline
Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Halifax, Canada
Posts: 4
Default Re: Unsure which version of PT 12 to buy

Now i am trying to get avid to send me the download link. I have never, EVER experienced such an infuriating time downloading software...Geeze.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-14-2015, 12:47 PM
jesele jesele is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Sweden
Posts: 203
Default Re: Unsure which version of PT 12 to buy

Thanks thanos.

Jesper
Reply With Quote
  #8  
Old 08-14-2015, 12:48 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Dec 1969
Location: Earth
Posts: 9,932
Question Re: Unsure which version of PT 12 to buy

Welcome to the community David.

Sorry for the hassle with your upgrade. I checked our system and it looks like you just spoke with CS and got things resolved. Everything in order now?
__________________

system detailstwitter.com/avidjeffroinstagram.com/avidjeffroAvid Link/jeffro •
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Grey tracks, unsure what they mean kingreasoner macOS 1 08-22-2013 12:43 AM
Reason: Incompatible library version: Pro Tools requires version 9.0.6 or later, but Patrick H macOS 3 11-20-2012 02:46 PM
HELP! PT10 Opening new version session in older version Claudiu Pro Tools 10 6 11-04-2012 03:32 PM
Unsure, is 10.1.3 good for any "old" PT10 installation? skyko macOS 5 04-28-2012 04:51 PM
Clock problem solved, but still somewhat unsure ryanstack 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 11-30-2005 01:29 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:18 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com