Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-16-2009, 08:29 AM
weezerboy weezerboy is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 195
Default Xpand2 Sustain Pedal Bug?

First off, I hope that maybe I'm just doing something wrong.

In an effort to conserve system resources, I decided to experiment with using Xpands multitimberal abilities. Instead of using 4 separate instances of Xpand2 for 4 separate sounds, I wanted to use one.

I put Xpand2 on a stereo aux track. I then created 4 MIDI tracks. One for drums, one bass, one piano, and one trumpet. I just wanted to use separate sounds so I could clearly tell what was playing and what wasn't.

I routed each MIDI track output to a different MIDI input on Xpand2. For example the output on the MIDI drum track was Xpand2 1 Channel-1, the bass was Xpand2 1 Channel-2, you get the idea.

What I found was that the sustain pedal data that I used on the piano MIDI track was also affecting the other tracks. When the piano track was sustaining, the trumpet and bass were sustaining as well. When I muted the piano track, the sustain data no longer effects the other tracks.

I tried to see if other data was doing the same time and pitch bend data does not behave this way.

Like I said, maybe this is by design? Or maybe there's a setting I don't know about, but its kind of disappointing.

I tried loading a the "Easy Ballad" patch from under multitimbral group in the preset menu thinking maybe these patch were setup for multitimral use. It had the same effect.

Any ideas?
__________________
Imac Late 2013 2.9 GHz Intel Core i5
8 GB 1600 MHz DDR3
OS 10.11.2
PT 12.4.0
Reply With Quote
  #2  
Old 02-16-2009, 01:14 PM
weezerboy weezerboy is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 195
Default Re: Xpand2 Sustain Pedal Bug?

Nothing? Has anybody else seen this? Or am I missing something?
__________________
Imac Late 2013 2.9 GHz Intel Core i5
8 GB 1600 MHz DDR3
OS 10.11.2
PT 12.4.0
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The dreaded sustain pedal cabdriver MIDI 1 05-27-2011 06:57 AM
Make my sustain pedal a kick pedal dr beef 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 05-11-2005 12:20 AM
Make my sustain pedal a kick pedal dr beef MIDI 0 05-08-2005 10:14 PM
Sustain Pedal and Reason cuethevocals 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 07-18-2004 11:50 AM
Sustain Pedal stut5 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 01-04-2003 11:45 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:25 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com