Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-05-2016, 02:20 PM
peaceonamerica peaceonamerica is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: marin ca
Posts: 15
Default Duplicate midi tracks won't ungroup for editing

Wondering if anyone else is experiencing this in 12.4: attempting to separate merged midi info on one track to two separate tracks not being allowed

1. record a simple midi track, say kik and snare for example, using midi controller while triggering an external synth module (for example, JV-5080 channel 10)
2. duplicate the midi track (track - duplicate)
3. using selector tool erase midi data from one track for just one of the performed midi parts on duplicate track (for example, snare).
4. snare midi notes also become deleted from unselected source track.
5. creating a new midi track and copying/pasting the midi info from the first track yields the exact same behavior.


Only workaround I have found to work so far is to select the source merged midi track and do a midi export to hd (type 0) then do a file-import midi to create the duplicate track, at which point selector tool deletes chosen midi without affecting source track.

Bueller?

Last edited by peaceonamerica; 03-05-2016 at 02:33 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-05-2016, 02:51 PM
K Roche's Avatar
K Roche K Roche is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wilds of Wyoming
Posts: 1,886
Default Re: Duplicate midi tracks won't ungroup for editing

I just tried it and it worked fine . To make sure we are on the same page

I set up a stereo instrument track and instantiated SSD drum sampler on it played a bar of kick and snare from my Akai M249 keyboard

Hit duplicate track.

Double clicked the first track to open midi edit window, selected the snare part and deleted it

The kick and snare were still showing in the dup track, so I double clicked it and selected the kick part and deleted it

I then had the kick notes on the first track and the snare notes on the dup track.


Update: I just tried creating two stereo instrument tracks and playing notes into the fist track, then copying and pasting the notes into the second track and then deleting the snare from one and the kick from the other that also worked fine.

Then I tried it with mono instrument tracks and that worked

And finally I created one stereo instrument track and two midi tracks . Recorded into the instrument track, copy and pasted into both midi tracks. Deleted everything from the instrument track ,then deleted the snare from one midi track and the kick from the other and that worked fine also

So I am guessing it is not PT12.4 but something you are or are not doing or a glitch specific to your system or install.
Sorry I guess that is not much help .
__________________
System :
Avid Carbon interface , PT Ultimate 2022.10 .....Mid 2020 iMac 27" 3.8GHz 8-core i7 10th Gen processor,,128GB 2666MHz DDR4 memory,,2TB SSD storage,,Radeon Pro 5700 XT with 16GB of GDDR6 memory,, on Monterey 12.5.1

"Peace cannot be kept by force. It can only be achieved by understanding" Albert Einstein

Enjoy the Journey
.... Kev...

Last edited by K Roche; 03-05-2016 at 03:16 PM.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-23-2016, 06:01 PM
arturovarak arturovarak is offline
Member
 
Join Date: Jun 2016
Location: USA
Posts: 1
Default Re: Duplicate midi tracks won't ungroup for editing

On the MIDI Editor window, unselect the "Mirrored MIDI Editing" button.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-23-2016, 06:35 PM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,780
Default Re: Duplicate midi tracks won't ungroup for editing

you beat me to it ... nice ...


Quote:
Originally Posted by arturovarak View Post
On the MIDI Editor window, unselect the "Mirrored MIDI Editing" button.
__________________
Macmini M1 8/512 -OS 12.3.1 and PT2022.4
Logic Pro X 10.7.4
RME BabyFace Pro

Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS11.6.5 - PT 2021.3
Logic Pro X 10.7.4
RME BabyFace Pro
Reply With Quote
  #5  
Old 06-27-2016, 11:47 AM
Courtlaw Courtlaw is offline
Member
 
Join Date: Nov 2015
Location: Mooresville, NC
Posts: 109
Default Re: Duplicate midi tracks won't ungroup for editing

Quote:
Originally Posted by arturovarak View Post
On the MIDI Editor window, unselect the "Mirrored MIDI Editing" button.

I was having the same problem Thanks!!
__________________
- Steve

2013 iMac Late model i7 3.5 Ghz quad-core, 24 gigs ram, OSX 10.12.3
PC slave, i7 6700 4.0 Ghz quad-core, 64 gigs ram, SSD drives running VE Pro 7
Multiple external thunderbolt SSD hard drives
UAD Apollo X8, Twin Duo & Quad Satellite Thunderbolt
Townsend Sphere L22 w/ Putnam Mic Collection
LUNA (I have Pro Tools 2020 as well)
Reply With Quote
  #6  
Old 12-07-2022, 10:54 PM
crankyrayhanky crankyrayhanky is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Mesa AZ
Posts: 6
Default Re: Duplicate midi tracks won't ungroup for editing

Quote:
Originally Posted by arturovarak View Post
On the MIDI Editor window, unselect the "Mirrored MIDI Editing" button.
Right on, thank you!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ungroup All Tracks World Spirit Pro Tools 10 3 03-13-2013 07:31 AM
MIDI Editing duplicate notes AMcG Pro Tools 9 1 10-26-2011 08:28 AM
Duplicate tracks editing indepentandly?? Sixstringer7 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 05-27-2010 08:54 PM
Newbie STILL can´t ungroup tracks Gringo Viejo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 03-01-2005 09:29 PM
How do I "ungroup" two tracks in Pro Tools LE 6.4? garybiscuit 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 16 12-27-2004 04:05 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:06 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com