Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-26-2013, 12:26 PM
Schwabbl Schwabbl is offline
Member
 
Join Date: Sep 2001
Location: Chicago, IL
Posts: 40
Default Mono Send with Stereo Return via Insert

Hello,

I am interested to know if it is possible to have a mono send with stereo return via an insert (to maintain correct delay compensation). I have mono sends to an echo chamber and plate reverb and both have stereo returns. I use an aux channel now and I can use the insert with just one channel sending the program material using the stereo D/A. It's fine giving up one of the D/A to go nowhere, but then I need to watch the panning on the send of each track. It either needs to be all to one channel (L) or I need to remember not to use Follow Main Pan.

If I just use the send out to a mono I/O and the aux return with the stereo I/O the delay is unbearable and ever changing between sessions.

Just curious,

Schwab
__________________
Mac Pro, Pro Tools HDX, Orion 32 HD (2), Pure2 ADDA, Solaris DA

www.schwabmusic.com
Reply With Quote
  #2  
Old 11-26-2013, 12:56 PM
Schwabbl Schwabbl is offline
Member
 
Join Date: Sep 2001
Location: Chicago, IL
Posts: 40
Default Re: Mono Send with Stereo Return via Insert

It seems as I have solved the puzzle. I am able to send a mono bus (in the sends) to a stereo Aux. Simply typing out a post and thinking about it has solved it. The DUC has done it again.

Schwab
__________________
Mac Pro, Pro Tools HDX, Orion 32 HD (2), Pure2 ADDA, Solaris DA

www.schwabmusic.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mono Insert consumes stereo I/O acacia Pro Tools TDM Systems (Mac) 19 08-04-2010 04:39 PM
Focusrite ISA 428 balanced insert send and return tripstation General Discussion 4 01-02-2010 01:51 PM
002 SEND RETURN INSERT OUTPUT INPUT PROBLEM!!!!! Jim Casey 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 03-19-2007 01:19 AM
Mono to stereo send davetron5000 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 11-28-2003 08:43 AM
stereo/mono send question dw Tips & Tricks 2 11-01-1999 04:11 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:39 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com