Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Tips & Tricks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-25-2022, 12:18 PM
skokiejoe skokiejoe is offline
Member
 
Join Date: May 2012
Location: Chicago IL United States
Posts: 1
Default Automation Lanes presets?

Is it possible to save what automation lanes are visible (and the order you have them in) so they can be recalled on another track easily?

I have not had success with duplicating tracks, creating a Track Preset or Save as Template.

The new track always opens up with the standard volume lane only.

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 06-19-2022, 12:07 PM
nednednerb nednednerb is offline
Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: Vancouver, Canada
Posts: 39
Default Re: Automation Lanes presets?

One possibility may be to configure the view manually for existing tracks and plugins and automation lanes, then add a Window Configuration. Recalling the Window Config would reveal the desired automation lane.

The WC would save as part of a Session Template. Switching to a config, you could show automation lanes you want to see plus pop up any plugins you might want on another display, or whatever.

As far as "copy automation view to new track" - I am unsure of a quick way to do that.

You might also experiment with mix and edit track groups.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Plug-in automation lanes basehead617 Pro Tools 3 02-14-2022 07:11 AM
Hide automation lanes? [solved] dg27 Pro Tools 11 4 05-27-2017 08:42 AM
Naming Automation Lanes DonaldM Pro Tools 11 2 09-22-2014 10:32 AM
How to Copy/Paste/Dup Automation lanes? - help! superfiction 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 07-15-2010 01:27 PM
Controller, and Automation lanes. JimC Pro Tools TDM Systems (Mac) 12 05-25-2010 08:28 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:26 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com