Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-19-2005, 07:34 AM
phanatik phanatik is offline
Member
 
Join Date: Feb 2003
Location: Newburgh, NY 12Five50
Posts: 350
Default Broadband compressor after multi-band compressor?

wasssup folks.

I've just started usin the Waves C4 multi-band compressor again, a lil... mainly on vocalz
would 1 also put a regilau(braodband) compressor after that of is it enuff 4 just the multi-band(C4)?

I record hip-hop. And this is, I guess a general question during mixing; or use with/after using ,ulti-band compression.
__________________
Shawn Strong
Phanatiks Entertainment
http://www.phanatiks.com
Reply With Quote
  #2  
Old 04-20-2005, 07:14 AM
Chris Cavell Chris Cavell is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Louisiana, USA
Posts: 4,831
Default Re: Broadband compressor after multi-band compress

I'll answer your question with another question:

Why on earth are you using a multiband in the first place...particularly on vocals...do you have a sibilance problem and use the multi-band as a de-esser...if not, what's the purpose?
__________________
Cavell Studios
Reply With Quote
  #3  
Old 04-20-2005, 08:10 AM
phanatik phanatik is offline
Member
 
Join Date: Feb 2003
Location: Newburgh, NY 12Five50
Posts: 350
Default Re: Broadband compressor after multi-band compress

We have a home studio. Nuthin @ all fancy. We do hip-hop so theres no live(recording). All sounds are either samples or keyboards. We built a mic booth. bout the size of an average bathroom. Audio Technica 4033a and that goes directly into our Digidesign Digi 002. i record 2 tracks @ at time of vocalz....
1.) straight thru(direct) dry
2.) that direct(1.) in/from a RNC compressor 2:1

...so its mic -> in ch. 4 recorded dry out ch. 3 -> RNC -> in ch. 3 ->

daisy chain recording

thats said , the vocalists never stays n the same area. so I can hear n the recording the imbalances(movement). Cant really afford anything bttr @ this time(mic/mic,etc.). Just wanna improve on this and get the best recording we can w/ what we have. So the dynamics is somewhat... dynamic, given emotion.

I also mix w/ Waves RenComp on the RNC recorded track. I dnt use the dry. and even after mixin, It still seems ... non balanced. What do u think i can do 2 tame?
Should I compress more like some1 said 2 me b4? Should I use a limiter on each individual track 2 keep them n check;(aftrt compression)?

What do u guyz think would b best, given the info i just gave?

And I am also aware of mic technique but "rappers" are the hardest animals 2 train.

thnkx
__________________
Shawn Strong
Phanatiks Entertainment
http://www.phanatiks.com
Reply With Quote
  #4  
Old 04-20-2005, 09:02 AM
Chris Cavell Chris Cavell is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Louisiana, USA
Posts: 4,831
Default Re: Broadband compressor after multi-band compress

All that and you haven't answered my question...why multi-band?

You've already said what you've been doing...what I want you to ask yourself is why you've been doing it that way. Only then will you begin to determine for yourself what will work in any given specific situation.

Why not simply a regular compressor?

Why not adjust your threshold, ratio, attack and release controls in an intelligent fashion to suit the vocalist...and try automating the level of the track in addition to the compressor?
__________________
Cavell Studios
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Multi-Band Compressor for PT11 Jeffrey Talbot Pro Tools 11 10 08-29-2013 07:14 AM
A multi band compressor - C4 replacement YYR123 AAX Plug-ins 18 07-15-2012 07:00 AM
Multi-Band Compressor JoshRose VENUE Live Sound Systems 4 04-17-2009 12:26 PM
Which Multi-band compressor ?? danocaster 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 07-13-2006 11:49 PM
Multi Band Compressor MC2000 Bill Miller 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 07-29-2000 12:02 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:36 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com