Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 2020

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-28-2022, 10:33 PM
mpelczynsk mpelczynsk is offline
Member
 
Join Date: Jul 2021
Location: U S of A
Posts: 2
Default strange noise when working with imported Pro Tools 7 files

A friend brought some songs to me that he started working on with a fellow who uses PT 7. I have PT Studio. There are 4 songs and they all have the same issue. I load the songs in (individually) and play them. Each song has what sounds like a midi keyboard note that continually pings (sort of like a the click track). I have checked it against the click track and they are not in unison. What is really weird is that if I mute all tracks the sound is still there. The only place there is any physical evidence that the ping is there is on my interface's VU meter. If I play a recent project of mine there is no ping. Anyone have any thoughts? I am on Windows 10 with Apollo stuff.


Thx - Mike
Reply With Quote
  #2  
Old 08-28-2022, 11:51 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 17,314
Default Re: strange noise when working with imported Pro Tools 7 files

If Pro Tools is making sound it's coming from something inside Pro Tools. Common causes might be a hidden track or maybe a demo plugin without a license. You need to spend the time to test and solve that yourself. Worse case maybe share the session if you need others to look at it.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-28-2022, 11:58 PM
Sardi Sardi is online now
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 2,815
Default Re: strange noise when working with imported Pro Tools 7 files

Yep. Sounds like a hidden track that’s still active.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Re-imported wav files don't line up right greatFox Windows 2 03-29-2015 11:50 AM
Pro Tools SE Strange Clipping Noise MarthaElise Pro Tools SE and Essential (Win) 2 07-06-2012 12:48 AM
Imported Sibelius MIDI Files in Pro Tools 10, not playing back Eric.Yeung Windows 2 06-07-2012 05:34 AM
Imported audio files go where? 7.2 crizdee Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 08-23-2006 12:45 PM
strange noise when pro tools is on cdp79 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 26 08-25-2004 06:35 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:17 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com