Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-23-2003, 03:20 PM
Laurence w schuberth Laurence w schuberth is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Newcastle NSW Australia
Posts: 91
Default all those on a g4 , 001 and panther

Hi Guys
Just wondering about the feel of pt and panther on a g4
I have always felt 10.2 and pt felt slow, sloppy and not as snappy as 0s9 and was hoping that
10.3 changed that and had the feel of os9. I know this is early days but would love to move
to os 10.3.
By the way Those who have , did you do a clean install??? If not whats the best way to get 10.3 on my system while mantaining my current set up
Cheers all
Laswell
Reply With Quote
  #2  
Old 11-23-2003, 05:32 PM
lexicon5 lexicon5 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2001
Location: St. Louis
Posts: 345
Default Re: all those on a g4 , 001 and panther

Panther is overall very fast compared to Jaguar. Consequently, most apps feel faster too.
so much plays into this though....my G4 450 is maxed out on RAM and I don't have a lot of toys and other crap running on my system. You video card and it's capabilities will also play into it. If you have the stock standard card, depending on what it is...you will still have refresh rate issues if you had them before.
I just loaded 6.2.2 this morning and started off by recording some stereo tracks. No issues so far except that all my preferences had been reset.
I just wish i could use my Presonus FireStation with Pro Tools LE on my G5 at home. Then I'd be set.
__________________
It's such a fine line between stupid, and clever. -David St. Hubbins
Reply With Quote
  #3  
Old 11-23-2003, 05:39 PM
Ealsh Ealsh is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 234
Default Re: all those on a g4 , 001 and panther

I just wanna understand that well:

From digi compatibility 6.2.2 page:

"Qualified CPUs — With Mac OS X 10.3.1 Only

Power Mac G5 1.6 GHz single processor, 1.8 GHz single processor*, and 2.0 GHz dual processor models
iMac G4 ('03)
PowerBook G4 ('03)
iBook G4
Currently shipping Power Mac G4 (may require upgrade to OS X 10.3/10.3.1) "

What are currently shipping Power Mac?

Is that the "firewire 800" models?

I wish they can be more precisily on this information,

And not something like "currently shipping Power Mac", this is a Lack of information....

Anyone?
__________________
Mac Dual 1.25 ghz "FW 800"
1024M ram.
Digi 001
Scsi(64)-18 giga cheetah
Ide 80 giga (7200)
Reply With Quote
  #4  
Old 11-23-2003, 05:39 PM
blue blue is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: England
Posts: 27
Default Re: all those on a g4 , 001 and panther

Digi 001 PTLE 5.0.1
G4/466 2x30gb
384mb
OS 9.2.2

Hey guys, Can anyone advise me on what system I should upgrade to, I have the above set up. I'm thinking of getting panther and 6.2.2 but am wondering whether my system will be powerful enough?

Any comments??

Cheers
Reply With Quote
  #5  
Old 11-23-2003, 06:36 PM
Laurence w schuberth Laurence w schuberth is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Newcastle NSW Australia
Posts: 91
Default Re: all those on a g4 , 001 and panther

sorry I should have given some specs
I'm on a g4 single 800, 512 ram, internal and fw drives, tools 6.1.2
reason and kontakt.
Like some info on the best way to install 10.3 as well!!!!
cheers
laswell
Reply With Quote
  #6  
Old 11-23-2003, 06:51 PM
cwhite771 cwhite771 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: Buffalo, NY
Posts: 708
Default Re: all those on a g4 , 001 and panther

Quote:
Hey guys, Can anyone advise me on what system I should upgrade to, I have the above set up. I'm thinking of getting panther and 6.2.2 but am wondering whether my system will be powerful enough?
PT6.2.2 runs much better on my 450 with Panther than 6.1 did in Jaguar. However, I could still see hitting a wall pretty quickly (processor-wise) on some projects.

What kind of budget do you have?

On the low-end, you can salvage your existing investment and could go with processor upgrade (1.4Ghz+ -- Giga Designs, PowerLogix (Dual), or Sonnet) and a bunch of RAM (you definitely need more of that).

Or, are you looking to get a whole new system?

I just ordered a Giga Designs 1.25Ghz (works up to 1.467) and upgraded my video card to a ATI Radeon 9000 Pro for a total of $550. I already have 1Gb of RAM (which I would recommend as a minimum). I expect to be able to get at least a couple more years out of this setup.

All in all, it really depends on what you do-- I usually don't have the need for more than 12-15 audio tracks, a few MIDI tracks, maybe some ReWire w/Live, and generally run pretty light on the plugins. ---
c
__________________
2013 MacPro 3.5GHz 6-core/16GB RAM/OS10.9.2 - PT10.3.8/PT11.1.2 - RME UFX - Apogee Rosetta 200 - and a bunch of other stuff.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-23-2003, 07:35 PM
blue blue is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: England
Posts: 27
Default Re: all those on a g4 , 001 and panther

Yeah, i'd like to keep my system and spend as little as possible!!!
I'm not really pushing the set up I have now, I 've never used over 15 tracks myself and don't use many plug-ins at the moment (can't afford them!). I've just been looking at upgrading the processors and think thats the way forward. If I get 1.25 Ghz will that add on to my 466? or will it replace it?

I was thinking of picking up a copy of Jaguar, but the general consesus seems to be that panther is where its at. So basically i should be looking at upgrading to PTLE 6.2.2, Panther, another 500mb and 1.25 GHz. I've read that PTLE 6.2.2 comes with reason Adapted which is cool as I was looking to buy that.

So, thats more dollars to pay out! i've just bought a pair of yamaha ns10s – alls I gotta do now is write some hits!!!!

Thanks for your advice, I've just been reading so many different things its hard to work whats best!

B
Reply With Quote
  #8  
Old 11-23-2003, 07:59 PM
cwhite771 cwhite771 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: Buffalo, NY
Posts: 708
Default Re: all those on a g4 , 001 and panther

Quote:
If I get 1.25 Ghz will that add on to my 466? or will it replace it?

I was thinking of picking up a copy of Jaguar, but the general consesus seems to be that panther is where its at.
The processor upgrade will replace your existing processor. One thing to note, the Sonnet upgrades reuse your existing heat sink and some people have had issues with the old sinks not making good contact with the processor which causes over heating and even burnout. The Giga Design (and I believe the Power Logix) comes with a custom heatsink and a fan that replaces the existing. From what I've read at XLR8yourmac.com, they aren't too difficult to install and perform very well. I'll update you on my first impressions tomorrow when the stuff gets here and I get it installed.

After using it for the past few weeks, I'd say Panther is definitely the only way to go (if you're using or planning on using X) and the 6.2.2 upgrade seems pretty solid as well.
---
c
__________________
2013 MacPro 3.5GHz 6-core/16GB RAM/OS10.9.2 - PT10.3.8/PT11.1.2 - RME UFX - Apogee Rosetta 200 - and a bunch of other stuff.
Reply With Quote
  #9  
Old 11-24-2003, 12:44 AM
cleft cleft is offline
Member
 
Join Date: Oct 2002
Location: Los Angeles
Posts: 135
Default Re: all those on a g4 , 001 and panther

Quote:
I just ordered a Giga Designs 1.25Ghz (works up to 1.467) and upgraded my video card to a ATI Radeon 9000 Pro for a total of $550
considering the same upgrade on a G4 450/DP. When you post back the results, let us know how the Radeon 9000 handled Panther. Just curious if there were any problems with Quartz/OpenGL like some other 3rd party gfx card installs... though I think those were mostly with the Nvidias.
Reply With Quote
  #10  
Old 11-24-2003, 07:48 AM
cwhite771 cwhite771 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: Buffalo, NY
Posts: 708
Default Re: all those on a g4 , 001 and panther

Quote:
Just curious if there were any problems with Quartz/OpenGL like some other 3rd party gfx card installs... though I think those were mostly with the Nvidias.
Hey cleft,
i was a bit concerned about the graphics card issue til I found this on the ATI site (posted last week). Hopefully, that will take care of any Panther incompatibilities (as they claim).
---
c
__________________
2013 MacPro 3.5GHz 6-core/16GB RAM/OS10.9.2 - PT10.3.8/PT11.1.2 - RME UFX - Apogee Rosetta 200 - and a bunch of other stuff.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT 6.0 and Panther scottya199611 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 03-27-2004 10:08 PM
Does anyone use G4 + Panther + 001? plevanto 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 11 01-11-2004 12:23 PM
panther??????? ariel keshet 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 11-27-2003 09:33 AM
PT for Panther is here!!! DesertDude 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 11-15-2003 07:39 AM
Where's PTs for Panther? Armando Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 11-14-2003 09:01 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:22 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com