Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-02-2013, 05:25 PM
conleec conleec is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Los Angeles
Posts: 574
Default Nugen -- Authorizing with iLok, how?

I just purchased a license of Nugen's VisLM-H plugin from an online discount retailer. I was instantly sent a registration code. However, the website says it's possible to put the license on one's iLok. I haven't yet received a response to my support question, so I thought I'd ask it here: Does anybody know how to register the Nugen loudness meter to your iLok? I'm afraid to use the supplied code, 'cause I don't want to lock myself into something I don't want. I move from edit bay to edit bay, so I definitely don't want to register the software to this machine because I'll be moving in 4 weeks.

Chris
Reply With Quote
  #2  
Old 04-02-2013, 09:35 PM
dford dford is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 89
Default Re: Nugen -- Authorizing with iLok, how?

Quote:
Originally Posted by conleec View Post
I just purchased a license of Nugen's VisLM-H plugin from an online discount retailer. I was instantly sent a registration code. However, the website says it's possible to put the license on one's iLok. I haven't yet received a response to my support question, so I thought I'd ask it here: Does anybody know how to register the Nugen loudness meter to your iLok? I'm afraid to use the supplied code, 'cause I don't want to lock myself into something I don't want. I move from edit bay to edit bay, so I definitely don't want to register the software to this machine because I'll be moving in 4 weeks.

Chris
You need to login to your NuGen account (use same email login you originally purchased with) and go to My Purchases (or something to that effect). In there you can choose to redeem as a challenge/response (single system) or ilok redemption.

Hope that helps.

Dev
Reply With Quote
  #3  
Old 04-02-2013, 10:06 PM
conleec conleec is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Los Angeles
Posts: 574
Default Re: Nugen -- Authorizing with iLok, how?

Yeah, that's what I'm afraid of. I think I'll have to wait for support to get back to me, because I ordered from an authorized reseller, and I was automatically sent a license code. I might have been put in the "single system" mode by default. Hopefully because I didn't use the code yet, they can square me away with an iLok license when they get up and running in the U.K. Fingers crossed.

Chris
Reply With Quote
  #4  
Old 04-03-2013, 03:22 AM
dford dford is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 89
Default Re: Nugen -- Authorizing with iLok, how?

Quote:
Originally Posted by conleec View Post
Yeah, that's what I'm afraid of. I think I'll have to wait for support to get back to me, because I ordered from an authorized reseller, and I was automatically sent a license code. I might have been put in the "single system" mode by default. Hopefully because I didn't use the code yet, they can square me away with an iLok license when they get up and running in the U.K. Fingers crossed.

Chris
It's a good idea to wait for support to be sure, however I believe once you redeem with the code you have the option to switch to the iLok (from that choice you cannot go back).

The NuGen guys are really cool dudes, you'll be fine either way - I'm sure they'll will assist you by manually changing your authorization if need be. In fact, I'm surprised its taking this long to hear back - Probably at NAB!

If you're in a pinch I'd redeem it, I believe you can make that change after redeeming.



Dev
Reply With Quote
  #5  
Old 04-03-2013, 08:03 AM
conleec conleec is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Los Angeles
Posts: 574
Default Re: Nugen -- Authorizing with iLok, how?

Yep, all's good. Heard from them and you're exactly right. Register the code on their site, and then you're given the option to convert it to an iLok license.

Thanks.

Chris
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Having trouble authorizing iLok and downloading license to my iLok Ofentse Morris Windows 1 08-20-2012 04:36 PM
ilok authorizing question poolio1971 Pro Tools M-Powered (Win) 2 03-17-2011 08:13 AM
Authorizing iLok &*PT while i've done it again DimitrisG Pro Tools M-Powered (Win) 5 10-29-2008 11:37 AM
Authorizing plug-ins with iLok? Nowhereman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 12-22-2006 11:20 PM
Problem authorizing SSC w/iLok Armando Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 06-29-2002 10:20 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:22 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com